Vse barve saksofona

Virtuoz na saksofonu James Carter je v poletni avditorij ob Kromberškem gradu privabil množico ljudi, ne le iz regije, temveč tudi iz osrednje Slovenije ter iz Hrvaške in Italije. Koncert je bila glasbena poslastica ob letošnjim jubilejnim, 20. mednarodnem srečanju saksofonistov.

V polnem avditoriju so bili ljubitelji glasbe z vseh vetrov.  Foto: David Verlič
V polnem avditoriju so bili ljubitelji glasbe z vseh vetrov.  Foto: David Verlič

KROMBERK > “Pripravite se na vse. Tudi na cviljenje in praskanje,” je s kromberškega odra polnemu avditoriju svetoval James Carter.

Saksofonist, doma iz Detroita v ZDA, je nato občinstvo navdušil z neverjetno paleto zvokov iz inštrumenta, ki mu pozornost novogoriški Kulturni dom posveča že 20 let. V raznolikem programu, ki je več kot upravičil naslov koncerta - Vse barve saksofona - so ob osrednjem gostu in njegovem Organ triu nastopili še Big band RTV Slovenija s svojo saksofonsko sekcijo pod vodstvom Tadeja Tomšiča, profesorji in mentorji mednarodnega srečanja ter člani žirije mednarodnega tekmovanja saksofonistov, ki se je zaključilo dan prej. “Jubilejno srečanje smo zaključili kot se spodobi in Novi Gorici podarili koncert, kakršnega ima redko priložnost videti,” so bili včeraj utrujeni, a zadovoljni v Kulturnem domu.

NR


Najbolj brano