Vrvohodci med Sežano in Prekmurjem

Danes ob 18. uri bodo v kleti Vinakras v Sežani predstavili pesniško zbirko Vrvohodci, v katero so svoje stihe povezali (na fotografiji z leve) domačinka Magdalena Svetina Terčon, Simona Solina iz Trbovelj in Albert Halász iz Gornjega Lakoša v Prekmurju.

SEŽANA > V knjigi, ki sta jo izdala Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in njegova območna izpostava v Lendavi, bralca nagovarja “dopisovanje treh pesnikov v verzih - knjiga, ki se bere v en glas, brez podpisov posameznih avtorjev pod verzi”, so zapisali v vabilu na večer. “Na ta način sprva deluje kot en glas, vendar je čez čas moč razpoznati stilsko različico posameznikov, ki se med sabo poslušajo, dograjujejo in dopolnjujejo. Vrvohodci je naslov, ki simbolizira gibanje skozi življenje, skozi katerega se, podobno kot pri hoji po vrvi, ves čas nekako prizadevaš, da bi bil tvoj korak miren in brez padcev.”

Knjigo je s spremno besedo obogatil Aleš Šteger. Na današnji predstavitvi se bo z avtorji pogovarjal David Terčon, dogodek pa bo z glasbo popestril Tomaž Nedoh. AG


Najbolj brano