Vrata studia Hendrix bo danes odprl Easy

Z današnjim nastopom kantavtorja Iztoka Novaka - Easyja se začenja nova sezona vse bolj priljubljenih koncertov v živo, ki jih Radio Koper pod naslovom Radio Live! gosti v svojem koprskem studiu Hendrix.

Iztok Novak - Easy Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Iztok Novak - Easy Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Z jesenjo se na valove Radia Koper vračajo radijske oddaje, ki s koncerti v živo ne nagovarjajo le poslušalcev pred radijskimi sprejemniki, pač pa vabijo k poslušanju tudi neposredno v studio Hendrix, kjer koncertne oddaje tudi nastajajo.

Prvi izmed gostov novega niza oddaj Radio Live!, ki ga bo voditelj Blaž Maljevac dražil s svojimi hudomušnimi opazkami in vprašanji, bo njegov radijski kolega, kantavtor in zmagovalec letošnjega festivala Melodije morja in sonca Iztok Novak - Easy. V studiu Hendrix so vsa mesta že zapolnjena, zato današnje vabilo Radia Koper velja le še poslušalcem ob radijskih sprejemnikih. Oddaja se začne ob 18. uri.

Oddaja Radio Live! je že “veteranka” med oddajami Radia Koper. Konec 90. let jo je začel ustvarjati tedanji glasbeni urednik Fabio Rizzi, med njegovimi prvimi gosti pa so bile skupine Avtomobili, Halo, NOB in Dan D. Danes oddaja vstopa v tretjo sezono v prenovljenem formatu, ki se je izkazal za pravo uspešnico. Na spletni video platformi youtube si je posnetke preteklih oddaj, v katerih so gostili skupine Hamo & Tribute 2 love, Hladno Pivo, Elvis Jackson, Zaklonišče prepeva, Rudija Bučarja, Bas in glas, Enza Hrovatina in številna druga zanimiva glasbena imena, ogledalo že več kot 200.000 ljudi.

Po Easyjevem se bo v prihodnjih mesecih v studiu Hendrix zvrstilo še sedem koncertov. Novembrska oddaja bo v znamenju vsestranskega glasbenega ustvarjalca Roberta Jukiča, avtorja devetih zgoščenk, s katerimi se je sprehodil od jazza, klasike, folka, bluesa in countryja do alternativnega popa in šansona. Leto bodo sklenili s hudomušnim duetom Pliš, novega pa začeli s Katarino Malo. Februarja prihaja v Koper temperamentna Alya, marec pa prinaša simpatične melodije štajerske pevke Bilbi. Sezono bosta zaključila knap n'roll zasedba Orlek ter violinist, kitarist, kantavtor in Prlek Samo Budna.

ID


Najbolj brano