Važn', da zadane nekaj sladkega (foto)

Ljubitelji domačega rock'n'rolla z vseh koncev Slovenije so se v petek zgrinjali v prestolnico. V razprodani Areni Stožice se je zvečer namreč odvijalo glasno praznovanje 25. obletnice glasbenega ustvarjanja zasedbe Big Foot Mama. Z gosti so priredili nepozabno zabavo za vse generacije poslušalcev, ki so več kot dvourno druženje preživeli stoje in s skupino v en glas odpeli vseh izbranih 25 uspešnic.

V razprodani Areni Stožice je bilo slišati 25 uspešnic ob 
25-letnici skupine Big Foot Mama. Foto: Ana Cukijati
V razprodani Areni Stožice je bilo slišati 25 uspešnic ob 25-letnici skupine Big Foot Mama. Foto: Ana Cukijati

LJUBLJANA > Peterica glasbenikov, ki skupaj igrajo že 13 let - Grega Skočir (vokal), Alen Steržaj (bas kitara), Daniel Gregorič (kitara), Zoran Čalić (kitara), Jože Habula (bobni) - je priredila rock'n'roll zabavo, ki bo še dolgo odzvanjala v ušesih približno 9000 obiskovalcev.

Slavljencem so se na odru pridružili tudi številni glasbeni gostje, ki so kakorkoli zaznamovali delovanje skupine. Oklep je oplemenitil glas operne pevke Irene Preda, Lovro pa ne bi zvenel pravilno brez saksofonista Roka Gerbca. Zadnji poraz so dodatno začinili kitaristi Slaviša Stojanović, Matej Mršnik in Slaven Kalebić, v Amazoniji in Neki sladkega pa sta za ustrezno melodičnost poskrbela Neža Buh -Neisha in Davor Klarič na klaviaturah. Nove zmage so z Grego zapeli Pozitivci - Tomi Meglič (Siddharta), Tomislav Jovanovič-Tokac (Dan D), Borut Marolt (Niet), Jernej Dirnberk-Dimek in Tone Kregar-Tonč (Mi2). Fantje s Praprotna so v narodnozabavnih melodijah interpretirali Nekaj sladkega in Pomlad, Malo nimfomanko pa je popestril njihov nekdanji kitarist Miha Guštin. Pero Lovšin je poskrbel, da je bilo skladbo Bandiera Rossa slišati najglasneje do sedaj, Kratek stik pa se ne bi mogel zgoditi brez pevke Nine Kay.

Občinstvo je lahko (spet) slišalo tudi prvotno zasedbo Big Foot Mame, ki je svoj prvi koncert odigrala leta 1990 na šentviški gimnaziji. Na tolkalih je izbrane skladbe spremljal Martin Janežič-Buco. Skladba, ki je imela največ glasovne podpore občinstva, je bila Nisem več s tabo, največ svetlobnih efektov z vžigalniki in svetilkami na telefonih pa je “zabeležila” Led s severa.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano