Van Goghov Đule se je zlil v eno s koprskim občinstvom (foto+video)

Žusternski Snack Bar je sinoči gostil najuspešnejše srbske rokerje, beograjsko skupino Van Gogh. Čeprav s svojima energijo in kilometrino – na sceni je že 29 let – zlahka obvladuje stadionske odre in občinstvo, ki se šteje v petmestnih številkah, v Kopru ni nastopila nič manj profesionalno, kot bi na beograjskem stadionu Marakana.

Priljubljeni pevec Zvonimir Đukić Đule je bil ves čas v tesnem 
stiku z občinstvom. Foto: Andraž Gombač
Priljubljeni pevec Zvonimir Đukić Đule je bil ves čas v tesnem stiku z občinstvom. Foto: Andraž Gombač

KOPER > Frontmena Zvonimirja Đukića Đuleta so spremljali soustanovitelj benda Srboljub RadivojevićSrba za bobni ter kitarist Branislav Gluvakov Bane in basist Dejan Ilić Cvika. Koprskemu občinstvu, ki je lepo zapolnilo Snack Bar, pa vendar ne do zadnjega kotička, je skupina podarila dobri dve uri trajajoč intenziven koncert z repertoarjem, ki je segal od devetdesetih let prejšnjega stoletja do uspešnic zadnje plošče Neumeren u svemu, ki je izšla pred dvema letoma.

Po zaslugi Đuleta je bil večer – zlasti pod odrom - zelo “interaktiven”. Priljubljeni pevec z zapeljivo govorno napako – na dan jo prikliče vsaka beseda, ki vsebuje črko r – in nič manj zapeljivim pogledom je bil ves čas v tesnem stiku z občinstvom. Bodisi z besedami, ko je ljudem polagal na srce, naj ostanejo zvesti sami sebi, naj se spoštujejo in imajo radi, naj uživajo življenje in naj se borijo proti globalizmu …, bodisi z dotiki. Dekletom je ovijal roke okrog vratu, se eni stisnil v objem, z drugo plesal, tretji posvetil pesem, se s četrto spogledoval, peti odvezal vezalke … Z moškim delom občinstva pa se je po bratsko sproščeno šalil.

Z besedo “brate” je priklical na oder tudi nenapovedano presenečenje večera, pevca Riblje čorbe Boro Đorđeviča, ki ga je bilo že minulih nekaj dni srečati na koprskih ulicah. Občinstvu, ki ga je navdušeno sprejelo, je Bora poklonil svojo Kad sam bio mlad.

ID


Najbolj brano