V tekmi za medvede 19 filmov

Znan je celoten tekmovalni program 65. mednarodnega filmskega festivala v Berlinu. V tekmi za zlatega in srebrne medvede je letos 19 filmov, so danes sporočili s festivala. Na Berlinalu, ki bo potekal od 5. do 15. februarja, bodo prikazali 400 filmov z vseh koncev sveta.

Berlinale bo obiskala tudi Cate Blanchett Foto: Arnd Wiegmann
Berlinale bo obiskala tudi Cate Blanchett Foto: Arnd Wiegmann

BERLIN > V tekmovalni program so med drugimi vključeni čilska produkcija El Club (Klub) v režiji Pabla LarrainA, prvenec Italijanke Laure BispuriVergine giurata (Zaprisežena devica) in romunski film Aferim!, katerega režijo podpisuje Radu Jude.

Med tekmovalne filme sta vključena tudi dokumentarni film El boton de nacar (Biserni gumb) v režiji čilskega režiserja Patricia Guzmana in japonski film Ten no chasuke (Chasukejevo potovanje), režijo podpisuje By Sabu.

Zmagovalec Berlinala leta 1999 Terrence Malick se bo za leve letos potegoval s filmom Knight of Cups (Vitez skodelic), v katerem so zaigrali Christian Bale, Natalie Portman in Cate Blanchett. Benoit Jacquot pa je v tekmovalnem programu zastopan s filmom Journal d'une femme de chambre (Sobaričin dnevnik), v katerem je zaigrala Lea Seydoux.

V tekmi za medvede so še filmi Eisenstein in GuanajuatoPetra Greenawaya in PepelkaKennetha Branagha.

Izven konkurence bosta prikazana nemško-kanadsko-francosko-švedsko-norveška koprodukcija Every Thing Will Be Fine (Vse bo v redu) Wima Wendersa in nemški film ElserOliverja Hirschbiegla.

Ian McKellen, čarovnik Gandalf iz filmov Hobit in Gospodar prstanov, se bo predstavil kot upokojeni detektiv Sherlock Holmes v filmu Mr. Holmes v režiji Billa Condona, ki bo prav tako prikazan izven konkurence.

Na festivalu med drugim pričakujejo Blanchettovo, Portmanovo, Stellana Skarsgarda, Charlotte Rampling in Baleja.

STA


Najbolj brano