V ritmu jazza in vročine

Na drugem večeru v letošnjem nizu koprskega Jazz etno funky festivala sta se v sredo v lapidariju koprskega Pokrajinskega muzeja proti vročini “borili” dve zasedbi: AP Group, ki mu poveljuje Sežanec Andrej Pirjevec, in prekmurska jazz naveza džeZZva.

AP Group se je spretno sprehajal med reggaejem, etnom in  
bossanovo.   Foto: Tadej Gorup
AP Group se je spretno sprehajal med reggaejem, etnom in bossanovo.  Foto: Tadej Gorup

KOPER > Obe zasedbi sta na nastopu izhajali iz jazza, le da džeZZvo privlačijo bolj svobodne, eksperimentalne vode, AP Group pod vodstvom Andreja Pirjevca pa je glasbeno veliko bolj razgiban. AP Group se je spretno sprehajal med reggaejem, etnom, bossanovo, prav tako je ponudil nekaj jazzovskih variacij oziroma preoblek skladb iz sveta popularne glasbe. Za piko na i pa je poskrbela Martina Feri, ki je s svojim vokalom nevsiljivo obarvala koncertni repertoar.

Pirjevec je bil gost Jeffa že leta 2011 z zasedbo The Open Trio, a takrat v vlogi bobnarja.

Prekmurska zasedba džeZZva, ki je v slovenskih jazzovskih vodah že uveljavljeno ime, črpa najboljše, kar je ameriški jazz ponudil v zadnjih desetletjih. DžeZZva slovi tudi po kakovostnem glasbenem improviziranju, a morda je bila prezahteven glasbeni zalogaj za Jeffovo občinstvo, pri katerem so običajno bolj dobrodošli plesni, etno ritmi. BP


Najbolj brano