V Zadru je vse nared za Avvantura Film Festival

Tajvanski celovečerec Morilec cannskega nagrajenca za režijo Hou Hsioa-Hsiena bo 22. avgusta uvedel 6. zadarski Avvantura Film Festival. Do 28. avgusta bodo predvajali več kot 100 filmov z vseh koncev sveta. Na sporedu bodo tudi številne hrvaške premiere filmov, ki so bili uspešni na filmskih festivalih, kot so berlinski, beneški in Sundance.

Med drugim bo na festivalskih zaslonih tudi celovečerec 
Ljubezen režiserja Gasparja Noeja, ki je z eksplicitnimi 
scenami seksa razburil na letošnjemu cannskemu festivalu.
Med drugim bo na festivalskih zaslonih tudi celovečerec Ljubezen režiserja Gasparja Noeja, ki je z eksplicitnimi scenami seksa razburil na letošnjemu cannskemu festivalu. 

ZAGREB > Organizatorji so iz programa izpostavili svetovno premiero film Lapse Of Honour britanske režiserke Rayne Campbell ter hrvaško premiero španske drame A Perfect Day režiserja Fernanda Leona de Aranoe, v kateri poleg Benicia del Tora, Tima Robinsa in Olge Kurylenko sodelujejo tudi znani hrvaški igralci, kot sta Goran Grgić in Goran Navojec.

Občinstvo si bo lahko ogledalo tudi ruski celovečerec Poštarjeve bele noči "srebrnega" režiserja z letošnjega beneškega festivala Andreja Končalovskija, kot tudi ameriško komedijo Grandma režiserja Paula Wietza, ki je premiero doživela na Sundance festivalu.

Retrospektivi bosta posvečeni pokojnemu nemškemu producentu Karlu Baumgartnerju ter pregledu francoske filmske produkcije.

V bogatem spremljevalnem programu bodo prikazani azijski filmi, evropske koprodukcije in debitantski filmih mladih avtorjev. Predviden je pregled nove hrvaške filmske produkcije kot tudi revialni program nagrajenih filmov na mednarodnih festivalih. Med drugim bo na festivalskih zaslonih tudi celovečerec Ljubezen režiserja Gasparja Noeja, ki je z eksplicitnimi scenami seksa razburil na letošnjemu cannskemu festivalu.

V desetčlanski žiriji Avvantura Film Festivala bosta med drugimi glavni selektor cannskega festivala Christian Jeune, britanska igralka Andrea Russel in nemški režiser Veit Helmer.

Napovedana so številna predavanja, omizja, predstavitve in druženja s filmski ustvarjalci, kot tudi nogometne in vaterpolske tekme, na katerih bodo filmarji merili moči z ostalim svetom.

STA


Najbolj brano