V Piranu zmagal Dobrodušni velikan

V Piranu se je danes končal 6. Festival evropskega in mediteranskega filma, na katerem so od torka prikazali 31 filmov, ki so bili nagrajeni na največjih svetovnih filmskih festivalih. Tričlanska žirija je nagrado za najboljši film festivala podelila islandskemu filmu Dobrodušni velikan režiserja Dagura Karija.

Dagur Kari
Dagur Kari 

PIRAN > Nagrado za najboljšega režiserja je prejel Rus Aleksej German mlajši za film Pod električnimi oblaki, nagrado Vilka Filača za najboljšega direktorja fotografije Norvežan Sturla Brandth Grovlen za film Viktoria, nagrado za najboljši prvenec pa film Naše vsakdanje življenje sarajevske režiserke Ines Tanović.

Nagrado za ustvarjalni prispevek na področju svetovne kinematografije je prejel srbski igralec Slavko Štimac, ki je bil tudi častni gost festivala.

Namen festivala je približati kakovosten evropski film slovenskemu gledalcu, še posebej občinstvu s Primorske, so še sporočili organizatorji. Program festivala zato sestavljajo sveže uspešnice z največjih svetovnih filmskih festivalov, kot so Berlin, Cannes, Benetke, Toronto, Karlovy Vary in Sarajevo.

STA


Najbolj brano