V Motovunu slavila vojna drama

Francosko-belgijski film Wakhan (Ni le ciel, ni la terre) režiserja Clementa Cogitorea je zmagovalec 18. Motovun film festivala, ki se je po petdnevnem programu s podelitvijo nagrad sklenil v sredo zvečer. Posebno priznanje žirije je prejel islandski igralec Gunnar Jonsson za vlogo v filmu Deviška gora.

Francosko-belgijski film Wakhan (Ni le ciel, ni la terre) 
režiserja Clementa Cogitorea je zmagovalec 18. Motovun film 
festivala.
Francosko-belgijski film Wakhan (Ni le ciel, ni la terre) režiserja Clementa Cogitorea je zmagovalec 18. Motovun film festivala. 

MOTOVUN > Celovečerec Clementa Cogitorea si je prislužil glavno nagrado festivala propeler Motovuna z zgodbo, ki prikazuje nenavadna doživetja med umikom zadnje francoske vojaške enote iz Afganistana leta 2014. Med zadnjo nalogo enote na planinskem območju Wakhana so namreč eden za drugim skrivnostno izginjali njeni pripadniki.

Igralec Gunnar Jonsson je prejel posebno priznanje za vlogo Fusija v islandskem filmu Deviška gora režiserja Dagurja Karija. Nagrado mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI so podelili španskemu filmu Čarobno dekle režiserja Carlosa Vermuta. V programu kratkih filmov je prvo nagrado odnesel Chintis Lundgre za estonsko-hrvaško-dansko risanko Življenje s Hermannom H. Rottom, so sporočili iz Motovuna.

Festivalsko nagrado maverick za razširjanje meja filmskega izraza so na začetku tedna podelili poljskem režiserju Jerzyju Skolimowskemu, ki s svojimi filmi navduševal od 60. let minulega stoletja. Nagrado za pol stoletja delovanja na področju filma pa si je prislužil hrvaški režiser Rajko Grlić.

STA


Najbolj brano