V Kopru več kot 20 razstavljavcev starih knjig

S popoldanskim odprtjem razstave Podpisana se bo v koprskem antikvariatu Libris začel tretji mednarodni sejem Knjige, sol in Koper. Dvodnevni dogodek je posvečen starim knjigam, razglednicam, tiskom in drugim zbirateljskim predmetom, udeležuje pa se ga več kot 20 razstavljavcev in ponudnikov starih knjig in tiskov.

Prodajni sejem, ki ponuja slovenske, hrvaške, italijanske in 
knjige v drugih jezikih, bo odprt vse do 18. ure. Foto: Andraž Gombač
Prodajni sejem, ki ponuja slovenske, hrvaške, italijanske in knjige v drugih jezikih, bo odprt vse do 18. ure. Foto: Andraž Gombač

KOPER > Na razstavi Podpisana si bodo obiskovalci lahko ogledali izbor knjig s posvetili in podpisi iz zasebne zbirke. V soboto se bo dogajanje začelo že ob 9. uri, ko bodo na Prešernovem trgu zaživele stojnice, polne knjig in drugih dragocenosti, odtisnjenih na papir.

Med razstavljavci in ponudniki organizatorji, koprski antikvariat Libris in ljubljanski antikvariat Glavan, pričakujejo tako domače kot tuje antikvariate, zasebne razstavljavce in piranski pomorski muzej.

Cenovni razponi knjig so različni. Dražje knjige so namenjene predvsem zbirateljem, zelo velika pa je tudi ponudba knjig po ugodnih cenah. Prodajni sejem, ki ponuja slovenske, hrvaške, italijanske in knjige v drugih jezikih, bo odprt vse do 18. ure, na njem pa bo zagotovo vsakdo našel nekaj zase, napovedujejo prireditelji. Za obiskovalce sejma poleg tega pripravljajo tudi posebno nagradno igro.

Obeta se tudi spremljevalni program s predstavami kamišibaj gledališča za male velike, ki se bodo zvrstile v antikvariatu Libris ob 11. uri. Japonsko papirnato gledališče je že tretje leto stalnica sejma in vsako leto znova navdušuje.

STA


Najbolj brano