V Koper se vrača Muriel Barbery, avtorica uspešnice Eleganca ježa

V koprski knjigarni Dom knjige bodo v ponedeljek, 12. septembra, ob 19. uri po šestih letih znova gostili pisateljico Muriel Barbery. Avtorica uspešnice Eleganca ježa bo v pogovoru z novinarko Nevo Zajc predstavila svoj novi roman Življenje vilinov.

Muriel Barbery Foto: Maja Pertič
Muriel Barbery Foto: Maja Pertič

KOPER > Prvi roman profesorice filozofije in pisateljice Muriel BarberyPoslastica (Une Gourmandise) je izšel leta 2000. Šest let pozneje je v precej nizki nakladi založba Gallimard izdala še Eleganco ježa, ki so jo morali zelo hitro ponatisniti v več kot milijon izvodih. Knjiga je postala velika francoska uspešnica, hitro pa se je povzpela tudi na najvišja mesta svetovnih knjižnih lestvic.

V Sloveniji je s številnimi ponatisi že presegla naklado 10.000 izvodov. V Franciji pa so po Eleganci ježa posneli tudi film, ki ga je lani prikazala TV Slovenija. Muriel Barbery je nekaj let živela v Kjotu in Amsterdamu, sedaj pa prebiva in ustvarja na francoskem podeželju.

Življenje vilinov je njen tretji roman. Spogleduje se s fantazijskim žanrom in v ospredje postavlja medosebne odnose, odtujenost človeka in zdravilno moč narave.

Spletno uredništvo

Preberite še:

Kaj storiti, ko se pospeši utrip usode?


Najbolj brano