V Kinodvoru dokumentarec Koga napasti zdaj ter pogovor z Michaelom Moorom

Prihodnji petek ob 18. uri bo v Kinodvoru potekala posebna predpremierna projekcija filma Koga napasti zdaj provokativnega ameriškega režiserja Michaela Moora. Projekciji bo v živem prenosu sledil tudi pogovor z režiserjem, ki se bo v času projekcije mudil na filmskem festivalu v Traverseju.

Prihodnji petek ob 18. uri bo v Kinodvoru potekala posebna 
predpremierna projekcija filma Koga napasti zdaj provokativnega ameriškega režiserja Michaela Moora. Foto: Vir: Wikipedia/Nicolas Genin
Prihodnji petek ob 18. uri bo v Kinodvoru potekala posebna predpremierna projekcija filma Koga napasti zdaj provokativnega ameriškega režiserja Michaela Moora. Foto: Vir: Wikipedia/Nicolas Genin

LJUBLJANA > Kot je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi v Kinodvoru Aliki Kalagasidu, bodo projekcije dokumentarca hkrati potekale v vseh državah, v katerih je bil film posnet. "Michael Moore bo na začetku v živo prek zveze pozdravil gledalce, sledil bo ogled filma, po tem pa se bo pogovarjal z ljudmi, s katerimi je snemal v posameznih državah."

Michael Moore je posnel že več uspešnih dokumentarnih filmov, med drugim Fahrenheit 9/11, Sicko, Kapitalizem: Ljubezenska zgodba ter Bovling za Columbine, ki mu je leta 2002 prinesel tudi oskarja za najboljši dokumentarec.

"Poskušamo se dogovoriti, da bi lahko režiserja spraševali tudi gledalci, da bi bil pogovor čim bolj interaktiven," je povedala predstavnica Kinodvora.

Koga napasti zdaj je komedija, v kateri režiser šaljivo napove vojno Pentagonu in v imenu Združenih držav Amerike napada kar sam. Ob obisku vrste držav poskuša ZDA pokazati, kako bi lahko napredovala na različnih področjih in ugotovi, da rešitve za najbolj pereče probleme, s katerimi se spopada njegova država, v resnici že obstajajo - Američani si jih morajo samo še prisvojiti.

V dokumentarcu, ki naj bi v slovenske kinematografe predvidoma prišel jeseni, med drugim izpostavi število dopustniških dni v Italiji, gurmanska šolska kosila v Franciji, industrijsko politiko v Nemčiji, zaporniški sistem na Norveškem, napredno obravnavanje žensk v Tuniziji in občutno prisotnost žensk v politiki in poslovnem življenju na Islandiji. Film je posnel tudi v Sloveniji, kjer je njegovo pozornost pritegnilo brezplačno visokošolsko izobraževanje.

STA


Najbolj brano