V Cineplexxu s Petdesetimi odtenki sive podrli rekord

Cineplexxovi kinematografi so na premierni dan predvajanja filma Petdeset odtenkov sive s 7600 vstopnicami zabeležili rekord v številu prodanih vstopnic na prvi dan predvajanja, so sporočili iz Cineplexxa. To pa ne velja za Kolosej, v katerem so prodali okrog 3600 vstopnic. V kinematografih si obetajo dobro prodajo na valentinovo.

Cineplexxovi kinematografi so na premierni dan predvajanja filma Petdeset odtenkov sive s 7600 vstopnicami zabeležili rekord v številu prodanih vstopnic na prvi dan predvajanja.
Cineplexxovi kinematografi so na premierni dan predvajanja filma Petdeset odtenkov sive s 7600 vstopnicami zabeležili rekord v številu prodanih vstopnic na prvi dan predvajanja. 

LJUBLJANA > Filmski analitik v Koloseju Klemen Žun je povedal, da je bil na dan premiere v njihovih kinematografih uspešnejši film Skyfall v režiji Sama Mendesa. Za primerjavo je imel na voljo zgolj podatke o ljubljanskih premierah.

Zadnjo Bondiado si je v prestolnici na prvi dan predvajanja ogledalo več kot 3600 obiskovalcev Koloseja, Petdeset odtenkov sive, posnet v režiji Sam Taylor-Johnson po istoimenski knjižni uspešnici avtorice E. L. James, pa 2600. Še dobrih 1000 vstopnic za četrtkovo premiero filma so prodali po ostalih Kolosejevih enotah po Sloveniji, je dodal Žun.

Pri Karantanija Cinemas, ki je distributer filma v Sloveniji, nestrpno pričakujejo ponedeljek, ko bo znano število prodanih vstopnic za otvoritveni konec tedna. Na vseh lokacijah Cineplexx kinematografov ter v Koloseju Ljubljana in Maribor so namreč pripravili posebne valentinove projekcije. V predprodaji je bilo po vsej Sloveniji za projekcije od četrtka do nedelje prodanih 13.000 vstopnic.

Knjižna trilogija Petdeset odtenkov, ki je začela izhajati leta 2011, je pred tremi leti v Sloveniji, podobno kot po svetu, doživela dober odziv. Kot je za Večer povedala direktorica založništva pri založbi Učila Mojca Benedečič, so doslej prodali že več kot 100.000 izvodov del iz trilogije.

Po sredini predpremieri in četrtkovi premieri so slovenski mediji danes že objavili prve vtise.

> Ana Hreščak je v Večeru zapisala, da je ob projekciji v ljubljanski Operi "razočaranje naraščalo z vsakim prizorom in se po zadnji odigrani sceni kot velik težek oblak nakopičilo v dvorani".

> Jela Krečič je v Delu zapisala: "Film je brez vsake dramatične ali seksualne napetosti, brez narativne linije z neprepričljivima glavnima junakoma, s povsem neizdelanimi stranskimi liki, ki so tam samo zato, da zaploskajo novopečenemu paru ali malo pomodrujejo o tem, kako težko je zgraditi dobro razmerje."

> Humorist in novinar Tone Fornezzi - Tof, ki knjigo preferira pred filmom, je za Dnevnik komentiral, da je "knjiga napisana bolj nežno, v filmu pa je preveč sadizma in nasilja, ki ju ne maram".

Po svetu pa so zaokrožile recenzije, v katerih so film označili kot boljši od knjige.

> Variety je presodil, da je postregel s pomembno nadgradnjo knjige, The Guardian pa ga je označil za priredbo, ki je boljša, kot naj bi bila.

> Film so v Maleziji prepovedali, ker je "bolj pornografija kot kaj drugega", protesti pa so se zvrstili tudi drugod.

> V ZDA je skupina posameznikov zaradi nasilja v filmu pozvala k njegovemu bojkotu.

medtem ko so v> V Veliki Britaniji, kot poroča BBC, protestniki mahali s transparenti, na katerih je med drugim pisalo: "Gospod Grey je posiljevalec!"

STA


Najbolj brano