Umrla je pevka Ljupka Dimitrovska

Po kratki in težki bolezni je umrla Ljupka Dimitrovska, hrvaško-makedonska pevka zabavne glasbe v nekdanji Jugoslaviji.

Ljupka Dimitrovska  Foto: Vir: Glas Istre
Ljupka Dimitrovska  Foto: Vir: Glas Istre

ZAGREB > Ljupka Dimitrovska se je v srca poslušalcev nekdanje skupne države zapisala kot nežen glas, ki jim je prinašal vedre in vesele pesmi. Ljubitelji njene glasbe so ji zato rekli večno dekle.

Priljubljena pevka se je poslovila v ponedeljek, po kratki, a težki bolezni, poročajo hrvaški mediji. Rojena je bila v Skopju leta 1946, prvi album je izdala leta 1975. Največje uspešnice, ki jih je prepevala - med njimi so Ta tvoja barka mala, Ja ga hoću, a on mene neće, Godine nisu važne, Nema više ljubavi - je podpisal njen soprog, skladatelj Nikica Kalogjera, s katerim sta se poročila leta 1968.

Izdala je devet albumov, med poslušalci pa so bile izjemno priljubljene tudi skladbe, ki jih je prepevala v duetu z Ivico Šerfezijem. “Nisem imela brata, pa mi je bil Šerfa kot brat,” je nekoč dejala in dodala, da sta si bila zelo podobna - tako glasovno kot tudi značajsko. Ljupko Dimitrovsko so oboževali tudi izven jugoslovanskih meja: v Vzhodni Nemčiji, na Čehoslovaškem, v Grčiji, Franciji in v drugih državah. MI


Najbolj brano