Umrl pevec skupine Motorhead Ian Lemmy Kilmister

V 71. letu starosti je v ponedeljek umrl pevec britanske heavy metal skupine Motorhead Ian Lemmy Kilmister. Umrl je za posledicami agresivne oblike raka, ki so mu ga diagnosticirali šele v soboto, so danes sporočili iz skupine.

Umrl je pevec britanske heavy metal skupine Motorhead Ian 
Lemmy Kilmister.  Foto: Wikipedia
Umrl je pevec britanske heavy metal skupine Motorhead Ian Lemmy Kilmister.  Foto: Wikipedia

LONDON > “Danes nas je po kratkem boju z zelo agresivnim rakom zapustil naš mogočni in plemeniti prijatelj” je skupina sporočila na facebooku.

“Za bolezen je izvedel 26. decembra, ko je doma skupaj s svojo družino igral svojo najljubšo video igro iz The Rainbow,” so zapisali. To je bilo dva dni po njegovem 70. rojstnem dnevu.

Ian Lemmy Kilmister, ki je prebival v stanovanju v Los Angelesu, je veljal za začetnika heavy metala, čeprav je vedno trdil, da je Motorhead rock'n'roll skupina. S svojimi zalizci, dolgimi lasmi, bradavicami na obrazu ter črno majico in klobukom je bil prava metalska ikona.

“Kot sem vedno govoril, želim, da se me spominjajo po moji iskrenosti,” je nekoč dejal pevec z vzdevkom Lemmy, ki je živel ob pijači, cigaretah, drogah, ženskah in neskončnih potovanjih.

Pevec skupine Motorhead, ki je izdala več kot 20 studijskih albumov in je za prihodnje leto načrtovala koncertno turnejo po Evropi, se je rodil leta 1945 v Stoke-on-Trentu v osrednji Angliji. Kilmister se ni nikoli poročil, imel pa je sina Paula.

Sožalje ob njegovi smrti so že izrazili Ozzy Osbourne iz skupine Black Sabbath, Nikki Sixx iz Motley Crue in skupina Judas Priest.

“To, da bom moral nekoč umreti in na smrtni postelji obžalovati odločitve, ki sem jih sprejel, me ne zanima,” je nekoč rekel Kilmister.

STA


Najbolj brano