Umrl frontman Idolov Vlada Divljan

Danes je v 57. letu starosti na Dunaju umrl velikan jugoslovanske glasbene scene in frontman zasedbe Idoli Vlada Divljan.

Danes je v 57. letu starosti na Dunaju umrl velikan jugoslovanske glasbene scene in frontman zasedbe Idoli Vlada Divljan. Foto: Cropix
Danes je v 57. letu starosti na Dunaju umrl velikan jugoslovanske glasbene scene in frontman zasedbe Idoli Vlada Divljan. Foto: Cropix

DUNAJ > Pred dvema letoma so Vladi Divljanu diagnosticirali rak na slepiču. Na začetku lanskega leta so Divljana uspešno operirali. Pred dnevi pa se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo, razširile so se novice, da je v življenjski nevarnosti, a je ta sporočil, da se odlično počuti.

Za sedaj še ni znano, kje ga bodo pokopali, piše Jutarnji list.

Beograjska skupina Idoli je delovala od leta 1980 do 1984 in je postala ena od komercialno najuspešnejših glasbenih zasedb v zgodovini jugoslovanske glasbe. Album Odbrana i poslednji dani je bil razglašen za najboljši rock album v bivši Jugoslaviji. Po razpadu zasedbe Idoli se je leta 1985 Divljan podal na samostojno glasbeno pot. Sodeloval je v številnih glasbenih projektih, ukvarjal pa se je tudi s filmsko glasbo. Od leta 1991 do 1999 je živel v Avstraliji, nato se je preselil na Dunaj.

NR


Najbolj brano