Ultra Europe se prične jutri

Več kot 160 izvajalcev bo nastopilo na letošnjem festivalu elektronske glasbe Ultra Europe, ki bo četrto poletje zapored na Hrvaškem. Začel so bo jutri v Splitu, po štirih dneh bodo glasbene programe nadaljevali na otokih Brač, Hvar in Vis.

Carla Coxa bodo njegovi oboževalci lahko spremljali na Ultra 
Europe.
Carla Coxa bodo njegovi oboževalci lahko spremljali na Ultra Europe. 

SPLIT > Ultra Europe velja za največji evropski festival elektronske glasbe (organizatorji pričakujejo približno 150.000 obiskovalcev iz več kot 40 držav), ki se bo tudi letos začel v Splitu ob izvajalcih, kot so David Guetta, Armin van Buuren, Carl Cox,Afrojack, Marco Carola, Martin Garrix, Solomun, Alesso, Adam Beyer, Nero, Deadmau5 in DJ Snake. Festivalski teden bodo odprli jutri v splitskem Giraffe Palm Beach House, sledili bodo trije festivalski dnevi na splitskem športnem stadionu Poljud.

Potem bodo dogajanje 18. julija preselili v Bol na Braču ter 19. julija v hotel Amfora na Hvaru. Zaključna zabava bo na Visu, so napovedali organizatorji, ki na letošnjem festivalu pričakujejo tudi približno 500 tujih novinarjev.

V splitski turistični skupnosti so izračunali, da vsak obiskovalec Ultra Europe dnevno povprečno zapravi 125 evrov. Lani so festivalski obiskovalci porabili približno 40 milijonov evrov, turistični promet v Splitu pa so okrepili za 30 odstotkov v primerjavi z letom, ko festivala na Hrvaškem še ni bilo.

Ultra Europe v Splitu je primerljiv s festivali v Miamiju, Tokiu in Rio de Janeiru. STA


Najbolj brano