Tudi jazz, vino in šport

Lakeness, že utečeno poletno prizorišče v Volčji Dragi ob umetnem jezeru, tudi to poletje deluje s polno paro. V petek so začetek pestrega julijskega dogajanja “krstili” s koncertom ljubljanske zasedbe Muff in novogoriške skupine Bring on the Vanguards.

Muff so v petek v Volčji Dragi navdušili s prepoznavnim zvokom in vokalom pevke 
Senidah.   Foto: Ana Cukijati
Muff so v petek v Volčji Dragi navdušili s prepoznavnim zvokom in vokalom pevke Senidah.  Foto: Ana Cukijati

VOLČJA DRAGA > Po junijskem ogrevanju so člani Društva mladi Renče-Vogrsko sedaj pošteno zavihali rokave. Otvorili so namreč pester program dogodkov, ki bodo zapolnili julijske večere.

Začeli so v petek s koncertom ljubljanske zasedbe Muff, kot predskupina pa je nastopil novogoriški trio Bring on the Vanguards. Z alternativnim rockom so Matej Kolavčič na kitari in za mikrofonom, Peter Marinčič na bas kitari in Tadej Blažič za bobni ogreli mlado občinstvo ter mu predstavili svoj repertoar.

Nato pa so z avtorskimi uspešnicami Naj sije v očeh, Povej mi, Nov dan in drugimi ter z znanimi priredbami tujih glasbenikov navdušili še Muff. Pevka Senidah, kitarist Tadej Košir, bas kitarist Grega Robić, bobnar Dorian Granda in klaviaturist Miha Gorše so občinstvo prepričali s svojim prepoznavnim zvokom in vokalom.

V četrtek, ko bo nastopila zasedba Kombo B s projektom Rock mi Monk, pa se začenja niz dogodkov Jazz & vino, ki bodo na sporedu vsak četrtek. Ob domači jazz glasbi bodo poslušalci lahko uživali tudi v družbi izbranih lokalnih vin.

V petek, 22. julija, se bo Volčja Draga tresla pod zvoki glasbe Magnifica in njegove skupine. K njegovi mešanici balkanskega melosa, country in pop rocka se bo kot predskupina odlično podala divaška “trubaška” zasedba Dej še'n litro.

Julij bodo mladi prireditelji sklenili z adrenalinskim koncem tedna in prireditvijo Adrenaline Fest. K adrenalinskim športom se bodo podali tudi glasba in pestro dnevno dogajanje. Med 29. in 31. julijem 2016 bodo tako na Lakenessu organizirali državno prvenstvo v trikih s kolesi, nastopil bo AC/DC cover band, iz skupine Wblch action infectionpa bodo poskrbeli za bodoče deskarje na vodi, ljubitelje SUP-ov in vrhunskih gorskih koles. ANA CUKIJATI


Najbolj brano