Tudi Sorrentino se seli na televizijo

Igralski ekipi televizijske drame o Vatikanu z naslovom The Young Pope, ki jo bo režiral italijanski režiser Paolo Sorrentino, se je pridružila tudi oskarjevka Diane Keaton. Upodobila bo ameriško nuno, sestro Mary. V vlogi mladega fiktivnega papeža Pija XIII. bo zaigral Jude Law. Televizijska serija bo na ogled prihodnje leto.

Igralski ekipi televizijske drame o Vatikanu z naslovom The 
Young Pope, ki jo bo režiral italijanski režiser Paolo Sorrentino, se je pridružila tudi oskarjevka Diane Keaton.
Igralski ekipi televizijske drame o Vatikanu z naslovom The Young Pope, ki jo bo režiral italijanski režiser Paolo Sorrentino, se je pridružila tudi oskarjevka Diane Keaton. 

VATIKAN > Osemdelno serijo, ki nastaja v produkciji televizijskih mrež Sky, HBO in francoskega kanala Canal Plus, bodo začeli snemati prihodnji teden. Osredotočila se bo na kontroverzen začetek papeževega pontifikata.

Pij XIII., rojen kot Lenny Belardo, je po pisanju britanskega BBC označen kot konfliktna oseba, v katerem se bije notranji boj med rigidno religioznostjo in strastmi. Drama bo po Sorrentinovih besedah ponudila zgodbo o veri in o tem, kako ljudje obvladujejo in manipulirajo z močjo. Značaj sestre Mary zaenkrat ostaja skrivnost.

Na temo katoliške Cerkve je hollywoodski režiser Ridley Scott pred dvema letoma v Rimu posnel televizijski film The Vatican, v katerem je izmišljenega papeža Siksta VI. upodobil nemški igralec Bruno Ganz. Irski filmar Neil Jordan pa je še pred tem ustvaril fikcijsko televizijsko serijo Borgijci o življenju papeža španskega rodu Aleksandra VI. na prehodu iz 15. v 16. stoletje. Odigral ga je Jeremy Irons.

STA


Najbolj brano