Tržaška Vrnitev v večnost za pol stoletja skupine Scorpions

Uradno praznovanje svoje petdesetletnice ustvarjanja in udarnega žaganja po svetovnih odrih je nemška hard rock skupina Scorpions 10. septembra začela v Bostonu in se za evropski del turneje najprej ogrela na šestnajstih ameriških koncertih. Že jutri bo v Trstu.

  Na turneji Return to Forever - 50th Anniversary se bo skupina 
Scorpions jutri ustavila tudi v Trstu. Koncert v dvorani Pala 
Trieste se z nastopom predskupine začne ob 20. uri.
Na turneji Return to Forever - 50th Anniversary se bo skupina Scorpions jutri ustavila tudi v Trstu. Koncert v dvorani Pala Trieste se z nastopom predskupine začne ob 20. uri. 

TRST > S turnejo Return to Forever - 50th Anniversary namreč že nadaljuje svoj pohod po Evropi, najprej po Italiji, kjer bo po Rimu in Milanu jutri nastopila v tržaški dvorani Pala Trieste. Skupina, ki je v Hannovru leta 1965 nastala na pobudo kitarista Rudolfa Schenkerja, prepoznavni pevec Klaus Meine pa se mu je pridružil leta 1969 - skupaj z glavnim kitaristom Matthiasom Jabsom so od leta 1978 najtrdoživejši del zasedbe - je svojo prvo ploščo Lonesome crow izdala leta 1972. A pravi komercialni uspeh je dosegla v začetku osemdesetih let, ko je med drugimi izšla plošča Love at first sting (1984) z uspešnico Rocking like a hurricane in Still loving you.

Vendar so se v kolektivno zavest in s tem v občo glasbeno zgodovino vpisali predvsem z balado Wind of change s plošče Crazy world iz leta 1990, ki je svojevrstna himna takratnih političnih sprememb v Evropi. Odtlej so izdali še sedem studijskih plošč (skupno osemnajst), vključno z letošnjo Return to forever, in uspeli ohraniti trdno oboževalsko skupnost in navdušenje nad udarno eksplozijo hard rocka, heavy metala in še katere trše kitarske zvrsti, ki jim gre še danes uspešno od strun, kljub zavidljivo dolgi preigrani poti, na kateri je skupina prodala 100 milijonov plošč.

V Trstu bo občinstvo ogrevala tržaška predskupina Rapsody of fire, predstavniki simfoničnega power metala, ki so od začetka devetdesetih let prodali že milijon plošč. Koncert se uradno začne ob 20. uri. MPG


Najbolj brano