Toxine so se podali v performerske vode

Danes ob 20. uri bodo v Črnem kotu Kosovelovega doma v Sežani otvorili razstavo z naslovom Reprodukt Toxine, ki jo bodo trije člani skupine pospremili s predelanimi skladbami iz njihovega zadnjega albuma Now O'Clock.

Danes ob 20. uri bodo v Črnem kotu Kosovelovega doma v 
Sežani otvorili razstavo z naslovom Reprodukt Toxine, ki jo 
bodo trije člani skupine pospremili s predelanimi skladbami iz 
njihovega zadnjega albuma Now O
Danes ob 20. uri bodo v Črnem kotu Kosovelovega doma v Sežani otvorili razstavo z naslovom Reprodukt Toxine, ki jo bodo trije člani skupine pospremili s predelanimi skladbami iz njihovega zadnjega albuma Now O'Clock. Foto: Jani Turk

SEŽANA > Pevec Tomi Toth je v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku fotografiral obiskovalce muzeja, ki so s svojimi pametnimi telefoni in tablicami fotografirali razstavljene umetnine.

“Razstava Reprodukt Toxine redefinira koncepte razstava, umetnost in predvsem reprodukcija. Toxine so z razstavo, ki ima postwarholovski značaj hoteli pokazati, da danes reprodukcija ni več koncept, ki bi bil skregan z umetnostjo, ampak le ena izmed tehnik, da je v času družbenih omrežij in mobilnih naprav izvirnik izgubil dostojanstvo - dolgočasen je v primerjavi z ad hoc podobami, ki drvijo mimo nas na platformah za instantno potrošnjo vsebin,” so zapisali člani zasedbe na svojem facebook profilu.

Razstava bo na ogled predvidoma en mesec.

Spletno uredništvo


Najbolj brano