Tomo Vran razstavlja v Kopru

V torek, 7. februarja, bodo v Galeriji Meduza v Kopru ob 18. uri in ob 18.30 v koprski Palači Gravisi odprli razstavo koprskega slikarja Toma Vrana ob njegovi 70. letnici. Razstava bo na ogled do 15. marca.

KOPER > Ob 70. letnici Toma Vrana bodo njegova deal razstavljena v Galeriji Meduza in palači Gravisi v Kopru. Cikel grafik, ki je pod naslovom Jonathan Livingstone nastal leta 1983, bodo na razstavi dopolnjevala platna najnovejšega cikla.

Slikarstvo Toma Vrana nastaja že dobra štirih desetletja. “Abstraktni kolorizem” je način, ki avtorja opredeljuje od zgodnjih sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V celotni ustvarjalni karieri je ustvaril le nekaj figuralnih podob, med njimi je morda najbolj izpostavljena ravno serija sitotiskov, ki bodo na razstavi. Zato razstava odkriva zanimivo soočenje umetnikove figuralne in abstraktne likovne izraznosti in s tem dopolnjuje predstavo o avtorjevem delu. Razstava je nastala v sodelovanju z Galerijo Insula Izola in Skupnostjo Italijanov Santorio Santorio Koper. Umetnika bo predstavil likovni kritik Dejan Mehmedovič.

Spletno uredništvo


Najbolj brano