Tolminci v Nišu nastopili ob boku svetovnih glasbenih zvezd (video)

Člani Jazz Punt Big Banda nadaljujejo z nizanjem uspešnih gostovanj v tujini. Po odmevni zmagi na mednarodnem tekmovanju big bandov na Češkem in gala koncertu v Budimpešti so tolminski glasbeniki 12. avgusta navdušili obiskovalce 33. mednarodnega jazz festivala Nišville v Srbiji, kjer so nastopili ob boku svetovnih zvezd, kot so Joss Stone, Al Di Meola, Bill Evans ...

Tolminski glasbeniki 12. avgusta so navdušili obiskovalce 33. 
mednarodnega jazz festivala Nišville v Srbiji, kjer so nastopili 
ob boku svetovnih zvezd, kot so Joss Stone, Al Di Meola, Bill 
Evans ... Foto: Jože Požrl
Tolminski glasbeniki 12. avgusta so navdušili obiskovalce 33. mednarodnega jazz festivala Nišville v Srbiji, kjer so nastopili ob boku svetovnih zvezd, kot so Joss Stone, Al Di Meola, Bill Evans ... Foto: Jože Požrl

NIŠ > Festival Nišville spada med največje ter najbolj obiskane festivale v jugovzhodni Evropi, uveljavljen britanski časnik The Guardian pa ga je uvrstil v deseterico najboljših evropskih jazz festivalov. Po oceni organizatorjev je letošnjo izdajo Nišvilla v štirih dneh obiskalo rekordnih 170.000 obiskovalcev, največ simpatij pa je pričakovano požela britanska soul pevka Joss Stone, ki je pred oder privabila med sedem in osem tisoč poslušalcev.

Glavni program festivala je postregel s svetovno znanimi jazz imeni, poleg prej omenjene Joss Stone so med drugimi nastopili še kitarist Al Di Meola in saksofonist Bill Evans.

Jazz Punt Big Band se je na drugi festivalski večer skupaj s pevcema Tanjo Srednik in Blažem Vrbičem predstavil s programom A Tribute to The Beatles, občinstvo, ki je do zadnjega kotička zapolnilo prireditveni prostor, pa je Tolmince nagradilo z glasnim aplavzom ter večkratnimi odobravajočimi vzkliki.

Tolminski jazzerji so svoje gostovanje v Srbiji dopolnili še z dvema dogodkoma. V okviru Nišvilla so priredili delavnico jazz improvizacije, pred povratkom domov pa so še enkrat koncertirali v Niški Banji.

Spletno uredništvo


Najbolj brano