Thom Yorke napisal 18 dni dolgo glasbeno podlago za razstavo

Thom Yorke, gonilna sila alternativne rock skupine Radiohead, je za razstavo umetnika Stanleyja Donwooda napisal 432 ur dolgo glasbeno spremljavo Subterranea, v kateri se niti dve minuti ne ponavljata. Glasba spremlja 18-dnevno Donwoodovo razstavo z naslovom The Panic Office, ki je na ogled v galeriji Carriageworks v avstralskem Sydneyju.

Thom Yorke (na fotografiji), gonilna sila alternativne rock 
skupine Radiohead, je za razstavo umetnika Stanleyja Donwooda napisal 432 ur dolgo glasbeno spremljavo Subterranea, v kateri se niti dve minuti ne ponavljata. Foto: David Hall
Thom Yorke (na fotografiji), gonilna sila alternativne rock skupine Radiohead, je za razstavo umetnika Stanleyja Donwooda napisal 432 ur dolgo glasbeno spremljavo Subterranea, v kateri se niti dve minuti ne ponavljata. Foto: David Hall

LONDON > Donwood skrbi za oblikovno podobo albumov skupine Radiohead od drugega studijskega izdelka The Bends dalje, hkrati pa tudi za podobo albumov Yorkeovega stranskega glasbenega projekta Atoms for Peace.

Glasbeno spremljavo razstave Subterranea so na lokalni radijski postaji Triple J opisali kot mešanico ambientalnih tekstur in eksperimentalnih zvokov. Spominjala naj bi na bolj abstraktne trenutke Yorkeovega aktualnega albuma Tomorrow's Modern Boxes, čeprav je na trenutke vedrejša.

Načrtov, da bi glasbo po razstavi izdali na albumih, zaenkrat ni. Razstava The Panic Office je v Sydneyju na ogled do 6. junija.

STA


Najbolj brano