This is Today v Piranu in Portorožu

Danes ob 18. uri bodo Obalne galerije Piran in Galerija A plus A iz Benetk odprle skupinsko razstavo This is Today, na kateri bo kustosinja Aurora Fonda predstavila umetniško vrenje v Benetkah.

 Enej Gala: Castration Cure
Enej Gala: Castration Cure 

PIRAN > V Mestni galeriji v Piranu in Monfortu v Portorožu bodo na ogled dela, ki so jih ustvarili Paola Angelini, Thomas Braida, Nebojša Despotović, Enej Gala,Andrea Grotto, Kensuke Koike, Silvia Mariotti, Valerio Nicolai, Luka Širok, Kristian Sturi, Aleksander Velišček, Špela Volčič in Ivan Žerjal.

Ustanove, kakršne so Akademija lepih umetnosti, oddelek za vizualne umetnosti beneške univerze IUAV in delavnice Fundacije Bevilaqua La Masa, spodbujajo ustvarjalno energijo, so zapisali v vabilu. Benetke so privabile več generacij mladih ustvarjalcev raznolikih kulturnih porekel, razstava pa združuje dela mladih in njihove umetnosti v jeziku, “ki ne ponuja linearnega branja”.

Govorica slikarstva današnjega časa srka vplive sveta, sestavljenega iz različnosti, multimedialnosti, ki se med seboj prepletajo in ponujajo različne nivoje branja oziroma razlag, so še zapisali v vabilu. Razstava bo na ogled do 13. novembra.


Najbolj brano