Teddy Reno bo zapel v Izoli

“Huh, še zmeraj odlično prepeva!” se v nedeljo popoldne v koprskem baru Circolo ni mogel načuditi Drago Mislej Mef. Ob njem se je hahljal sivolas mož. Če bo šlo vse po sreči, bo sloviti italijanski pevec Teddy Reno kmalu po 90. rojstnem dnevu zapel tudi v Izoli, napoveduje Mef.

Teddyja Rena, ki bo 11. julija praznoval 90. rojstni dan, bo v Izoli gostil  Drago Mislej Mef.  Foto: Andraž Gombač
Teddyja Rena, ki bo 11. julija praznoval 90. rojstni dan, bo v Izoli gostil Drago Mislej Mef.  Foto: Andraž Gombač

KOPER, IZOLA > Našega kantavtorja in italijanskega pevca povezuje prav Izola. “Teddy se je leta 1926 rodil v Trstu, a velik del otroštva je preživel v Izoli,” pojasnjuje Drago Mislej Mef. “Ker je bila njegova mati Judinja, jim je v fašistični Italiji trda predla. Nekaj časa so živeli v Izoli, kjer je bil njegov oče direktor Arrigonija, italijanske tovarne, ki je bila v lasti Teddyjevega strica.”

Pevec bi se rad vrnil v Izolo in tam nastopil s triom treh generacij - zadnje čase z njim nastopata 39-letna pianistka Sylvia Pagni in 21-letna pevka Elisa Riccitelli.“Obe sta odlični in vse slavnejši,” pravi Mef. “Teddy prepeva starejše pesmi, ameriški swing in podobno, Elisa pa novejše pesmi. Skupaj sta nekoliko podobna duetu Tonyja Bennetta in Lady Gaga.”

Mef se je v koprskem baru z Renom sestal, da bi se dogovorila, kdaj, kje in kako izpeljati koncert. “Konec poletja bi ga rad gostil na Manziolijevem trgu,” pravi Mef. “Zdaj mora Teddy s svojim menedžmentom pregledati, kdaj bi mu ustrezalo.”

Kaj pa na vse to poreče njegova žena Rita Pavone, velika italijanska pevka, s katero Reno že vse od leta 1968 živi v Švici? “Sem ga vprašal tudi to,” se nasmehne Mef. “Je rekel, da je Rita ena tečna baba, ki mu pravi, naj se umiri, naj na stara leta ne kolovrati naokrog. A Teddy pravi, da se je o tem pogovoril tudi s svojim zdravnikom, pa mu je ta rekel, naj le nastopa, dokler more. Glas mu res še zmeraj odlično služi. Ko sem se pogovarjal z njim, sem videl, da je eden tistih, ki bodo umrli na odru.”

ANDRAŽ GOMBAČ


Najbolj brano