Tajna agentka v Berlinu leta 1989

V prihajajočih dneh sta med vabljivejšimi novostmi v Cineplexxu stripovska akcionada Valerian in mesto tisočerih planetov ter visokooktanski triler Atomska blondinka, v nekaterih primorskih letnih kinih pa bodo na svoj račun prišli zamudniki.

Charlize Theron je v Atomski blondinki upodobila najboljšo 
agentko tajne službe njenega veličanstva MI6. Foto: Jonathan Prime
Charlize Theron je v Atomski blondinki upodobila najboljšo agentko tajne službe njenega veličanstva MI6. Foto: Jonathan Prime

PRIMORSKA > Ameriški igralki Charlize Theron je vloga v zadnjem Pobesnelem Maxu dala nov zagon. V Atomski blondinki je upodobila najboljšo agentko tajne službe njenega veličanstva MI6 v Berlinu burnega leta 1989, tik pred padcem Berlinskega zidu.

Ljubitelji Luca Bessona pa ne smejo zamuditi Valeriana in mesto tisočerih planetov, ki je posnel vizualno osupljivo futuristično epopejo.

V petek divaški letni kino vabi na ogled simpatičnega iranskega filma Ofsajd iz leta 2006. Skupina iranskih nogometnih navdušenk se odpravi na ogled pomembne reprezentančne tekme, toda strogi islamski zakoni ženskam ne dovoljujejo udeležbe na javni športni prireditvi, zato se skušajo na različne načine pretihotapiti na tribune.

V torek bo v Kinu pod brezami v Tolminu na sporedu Tiha strast, ki je pretanjena in pogosto humorna zgodovinska drama o življenju in delu ene največjih pesnic vseh časov Emily Dickinson.

Dan kasneje bodo v letnem kinu Kosovelovega doma v Sežani predvajali Noro veseljePaola Virzija.

V piranskem Kinu pod zvezdami pa ta dan predvajajo francosko družinsko dramo Ko ljubezni ni več. BP


Najbolj brano