Sveža bera slovenskih filmov kmalu v Portorožu

Organizatorji 17. Festivala slovenskega filma (FSF), ki bo v Portorožu med 10. in 14. septembrom, so razkrili letošnji program. Izbranih je bilo 71 filmov, v tekmovalnem programu bo osem celovečercev, od tega pet igranih.

17.  Festival slovenskega filma bo v Portorožu med 10. in 14. septembrom
17. Festival slovenskega filma bo v Portorožu med 10. in 14. septembrom 

PORTOROŽ > Festival bodo v Amfiteatru odprli s projekcijami kratkih filmov Nasvidenje, Piran!Kristine Ravnikar in VashavaSaša Podgorška in Iztoka Kovača ter celovečercem Blaža ZavršnikaPot v raj. Že dan pred tem bodo festival uvedli s projekcijama filmov Na slikoviti obaliŽarka Petana ter ZarotaFrancija Križaja.

Filmske projekcije bo kot vsako leto popestrila glasbena spremljava festivala, ki jo bodo tokrat ponudili Fake orchestra, Repetitor in Katalena, ki bo nastopila na zaključni slovesnosti s podelitvijo nagrad.

Med 71 izbranimi filmi je bilo enajst celovečernih, od katerih jih bo osem del tekmovalnega programa, devet srednjemetražnih, med katerimi se jih bo za nagrade prav tako potegovalo osem, ter 51 kratkih filmov - za nagrade se jih bo potegovalo 29. Ostale izbrane filme bodo predvajali v sekciji Panorama.

Za širše občinstvo je najbolj zanimiv nabor igranih celovečercev v tekmovalnem programu. Poleg Završnikovega Pot v raj so tu še DrevoSonje Prosenc, Avtošola Janeza Burgerja, InfernoVinka Möderndorferja in koprodukcija Barbari/VarvariIvana Ikića.

Obiskovalci si bodo v Portorožu lahko ogledali še dokumentarca Kaj pa Mojca?Urše Menart in Boj zaSiniše Gačića.

Del festivala bodo tudi pogovori in delavnice, obeta se še novost - spremljevalni filmski program v razstavišču Monfort. Tam bo na ogled nabor filmov iz sodobne domače produkcije, ki se niso uvrstili v glavni program festivala, a so kljub temu vredni ogleda, so pojasnili organizatorji.

STA


Najbolj brano