Stojanu v spomin

Nocoj ob 20. uri bo v Avditoriju Portorož svoj tretji album predstavila skupina Calegaria, ki neguje ljudsko glasbeno izročilo v istrobeneškem narečju, poimenovala pa se je po glavni ulici starega koprskega mestnega jedra, nekdaj znani po čevljarjih. Skupina novo zbirko Calegaria & Friends posveča spominu na svojega pokojnega člana.

PORTOROŽ > Na portoroškem odru bodo skladbe nizali Leonardo Klemenc (umetniški vodja, mandolina, nyckelharpa, klaviature, tolkala, vokal), Stefano Hering (solo vokal), Danilo Fermo (kitara), Jadranko Oblak (harmonika, vokal), Sergio Settomini (bas, vokal) in Valentin Destradi (bobni).

Na novi zbirki, ki jo je izdala založba Celinka s podporo Skupnosti Italijanov Santorio Santorio Koper in Regionalnega RTV centra Koper-Capodistria, muzikanti s sodobnim pristopom obnavljajo bogato ljudsko dediščino tako naše regije kakor sosednjih in jo tako želijo približati mlajšim poslušalcem.

Sredi ustvarjanja albuma je pevec Stojan Stanković - Stole izgubil boj s težko boleznijo, njegovi tovariši pa so mu obljubili, da bodo nadaljevali in dokončali delo.

Na pomoč so jim priskočili Anika Horvat, Polona Furlan, Miriam Monica, Slavko Ivančić, klapa Solinar, Rudi Bučar, Boris Krmac in Armando Baruca terljudske motive obudili v istrskem italijanskem, slovenskem in hrvaškem narečju, kakor jih bo večina med njimi tudi na nocojšnjem koncertu.

Na plošči se oglasijo še glasbeniki Marino Orlando, Marsell Marinšek, Daniel Matič, Mitja Bobič, Tadej Tadič in Rosalba Stanković. AG


Najbolj brano