Sto na ogled

V Lucci je na ogled razstava Evolution (Razvoj), ki vključuje sto predmetov, ki jih je v svojih filmih uporabil kanadski režiser David Cronenberg.

LUCCA >Med eksponati so stroj za teleportacijo iz filma Muha ter obleke, ki so jih nosili igralci Michael Fassbender, Keira Knightley (na fotografiji) in Viggo Mortensen v filmu Nevarna metoda.

Postavitev kronološko sledi Cronenbergovi filmski karieri. Vključuje številne predmete, ki se pojavljajo v njegovih filmih ter redke fotografije, ki so nastale med snemanji. Med predmeti so poleg omenjenih na ogled tudi kirurški pripomočki, ki jih je v filmu Smrtonosna dvojčka uporabljal Jeremy Irons ter bitje Mugwump, plod domišljije glavnega junaka iz filma Golo kosilo.

Razstavo so pripravili pred začetkom 11. filmskega festivala v italijanski Lucci, v sklopu katerega se bodo Cronenbergu poklonili tudi s filmsko retrospektivo. Festival bo potekal med 15. in 21. marcem, razstava pa je na ogled do 3. maja.

Cronenbergu se v Lucci poklanjajo še s postavitvama v muzeju Puccini in v prostorih tamkajšnjega državnega arhiva.

V Viareggiu pa je na ogled razstava Chromosomes (Kromosomi), za katero je režiser izbral 70 fotogramov iz svojih najuspešnejših filmov.


Najbolj brano