Stara mačka znova skupaj

Priznana italijanska glasbena velikana Mina in Adriano Celentano pripravljata skupni album, ki bo, po poročanju italijanskih medijev, izšel 5. decembra. Sprva je bil izid napovedan za letošnjo pomlad.

Mina je še vedno izjemno priljubljena.
Mina je še vedno izjemno priljubljena. 

RIM > To bo prvo sodelovanje med glasbenikoma po 18 letih od izida njunega albuma duetov Mina Celentano, ki je bil prodan v več kot 1,5 milijona izvodih.

Italijanski mediji poročajo, da bosta Mina in Celentano na albumu objavila nove skladbe, naslov izdelka pa je za enkrat še neznanka. Na dan izida albuma bosta glasbenika gosta posebne oddaje na italijanski televiziji Rai.

Po poročanju portala Radio Italija, bo album pospremil multimedijski projekt, pripravili pa bodo tudi posebno aplikacijo za pametne telefone in tablice.

76-letna Mina velja za eno najuspešnejših italijanskih pevk, ki je vrhunec kariere dosegla v drugi polovici 60. in 70. letih minulega stoletja. V zadnjih letih se v javnosti le redko pojavlja, zato je še toliko bolj presenetljiva novica, da bosta z dve leti starejšim legendarnim Celentanom združila moči. Med njenimi največjimi uspešnicami so skladbe Grande, grande, grande, Parole, parole in Ancora ancora ancora.

Adriano Celentano je priljubljeni italijanski pevec, avtor besedil, igralec in komik. Prodal je več kot 150 milijonov albumov in nastopil v okoli 40 filmih. Nazadnje je leta 2011 objavil album Facciamo finta che sia vero.

STA, KZ


Najbolj brano