Sorrentino ne bo posnel filma o Berlusconiju

Italijanski režiser Paolo Sorrentino, nagrajen z oskarjem za film Neskončna lepota, je opustil načrte o drami o nekdanjem italijanskem premierju in medijskem mogotcu Silviu Berlusconiju. "Razmišljal sem o filmu o Berlusconiju, a to je zapletena zgodba. Ne moremo vedno delati filmov, ki bi jih radi posneli," je pojasnil za portal Cinecitta News.

Italijanski režiser Paolo Sorrentino, nagrajen z oskarjem za 
film Neskončna lepota, je opustil načrte o drami o nekdanjem 
italijanskem premierju in medijskem mogotcu Silviu Berlusconiju. Foto: Stringer/Italy
Italijanski režiser Paolo Sorrentino, nagrajen z oskarjem za film Neskončna lepota, je opustil načrte o drami o nekdanjem italijanskem premierju in medijskem mogotcu Silviu Berlusconiju. Foto: Stringer/Italy

RIM >V intervjuju je še dejal, da se bo raje posvetil drugi sezoni televizijske serije Mladi papež (The Young Pope). "Rad imam televizijske serije. Presenetilo in razveselilo me je, da se je za to serijo o papežu navdušilo veliko mladih," je dejal.

Dodal je, da je danes televizija osrednjega pomena za filmsko produkcijo, zato je po njegovem nesmiselno, da bi se proti temu borili z nekoristno nostalgijo. Serija Mladi Papež v angleškem jeziku je nastala v produkciji televizij Sky, HBO in Canal Plus, glavno vlogo v njej pa igra Jude Law.

Film o Berlusconiju sicer za v Neaplju rojenega režiserja Sorrentina ne bi bil prva zgodba o vplivnih možeh. Pred tem je že posnel dramo Mogočnež o nekdanjem sedemkratnem italijanskem premierju Giuliu Andreottiju, simbolu povojne Italije.

STA


Najbolj brano