Sončni Zmelkoow pregnali dež

Sinočnji koncert v Bertokih je dokazal, da se našim rokerskim dolgoprogašem Zmelkoow po debelih dveh desetletjih glasbenega popotovanja ni treba bati za prihodnost. Občinstvo jim zvesto sledi tudi v bolj kislem vremenu in podmladek se lepo razvija.

Mali Taras je pevcu Gogi povedal, da si želi slišati pesem 
“Smisel življenja”. Uspešnico Bit je kajpada tudi dobil.   Foto: Andraž Gombač
Mali Taras je pevcu Gogi povedal, da si želi slišati pesem “Smisel življenja”. Uspešnico Bit je kajpada tudi dobil.  Foto: Andraž Gombač

BERTOKI > Medtem ko je zbrane v očarljivem vrtu palače Panatoiopolo že ogrevala skupina Q20, je marsikdo še čemel doma in tuhtal, ali naj se odpravi zdoma in ali bodo Zmelkoow tega večera sploh stopili na oder. A nebo je bilo milostno, zaprlo je vse pipice ter bendu in njegovim oboževalcem omogočilo odlično zabavo.

Na zgledno zapolnjen vrt je akustični kvintet prišel s Sexy rdečimi očmi, v debelih dveh urah pa je svoje velike hite prepletal z manj znanimi koncertnimi raritetami, povečini osveženimi in prirejenimi. Pevec in kitarist Goga je širokogrudno sprejemal glasbene želje in na oder povabil dva obiskovalca, prijatelja benda: kitarist Primož Sukič se jim je pridružil pri Brrr, pevka Eva Brajkovič pa pri baročni Zdej en dan. Neki poba iz občinstva se je kar sam ponudil za tolkalca in hip zatem glasbenike že spremljal skozi slavno štorijo o poslednji avanturi tržaškega plejboja Sergia.

Prijetno presenečenje je bila stara pesem Vasca RossijaLa nostra relazione, njeno melanholijo pa je violinist Iztok Cergol takoj zatem uravnotežil s “prevajanjem” Severine veksotične jezike.

Najmlajše, ki so čedalje živahneje skakali okrog odra in tudi po njem, so navdušili Batman, Zlata ribica, Poredni gosti, Bit in Čau slonček, neki pobič je bend presenetil s prošnjo, naj zaigrajo Gravitacijo (Več kot spijemo), še posebej pa so zažgale tako nežni Pljuvam skozi okno in Sentiš - navadni kakor “nekrofilski sentiš” Lotosov cvet. Z mlahavimi novodobnimi uporniki, ki domujejo v hipermarketih, je bend obračunal v novi Pussy revolucija, kar si je zaslužil, pa je tega večera slišal tudi prevarantski Franko Frkič. Oglasila se je osebnoizpovedna pesem basista ŽaretaStreloowod, sredi noči pa je v Bertokih glasno donelo še spoznanje, da problemi so, problemi bojo ...

Pred odrom sta strastno zaplesali mladi oboževalki, ki sta se v Koper pripeljali iz Ljubljane in do Bertokov pripešačili. Goga jima je v zahvalo izpolnil nekoliko zahtevnejšo glasbeno željo - v repertoar je vtkal manj znan biser Belo sonce. In dež je moral priznati poraz.

ANDRAŽ GOMBAČ


Najbolj brano