Soavtor knjige o Courtney Love toži glasbenico

Glasbeni novinar Anthony Bozza, ki je skupaj z glasbenico Courtney Love pripravljal njeno knjigo spominov, se je odločil, da bo soavtorico tožil. Kot je navedel v tožbenem zahtevku, naj bi mu bila ustanoviteljica zasedbe Hole in vdova Kurta Cobaina dolžna približno 180.000 evrov.

Glasbeni novinar Anthony Bozza, ki je skupaj z glasbenico 
Courtney Love pripravljal njeno knjigo spominov, se je 
odločil, da bo soavtorico tožil. Foto: Mario Anzuoni
Glasbeni novinar Anthony Bozza, ki je skupaj z glasbenico Courtney Love pripravljal njeno knjigo spominov, se je odločil, da bo soavtorico tožil. Foto: Mario Anzuoni

NEW YORK > Delo naj bi na knjižne police prišlo že leta 2012, vendar se je pri projektu večkrat zalomilo, piše britanski BBC.

Pevka je Bozzo najela leta 2010 ter mu obljubila vpogled v razvpit zakon s frontmanon skupine Nirvana, v svoje različne karierne poskuse in boj z drogami.

Bozza je v tožbenem zahtevku, ki ga je vložil na newyorškem sodišču minuli teden, zapisal, da je glasbenica od založbe HarperCollins že prejela približno 350.000 evrov od predvidenih 1,06 milijona evrov. Obenem je poudaril, da soavtorica zanj več mesecev ni bila dosegljiva.

Doslej je Bozza za delo prejel približno 88.000 evrov.

Med avtorjema naj bi prihajajo tudi do vsebinskih prerekanj. Medtem ko Bozza pravi, da naj bi soavtorica pozdravljala in hvalila delo, je ta v pogovoru za Daily Telegraph dejala, da je zavrnila Bozzov osnutek, ker da naj bi preveč razkrival.

Courtney Love in založba HarperCollins se po pisanju BBC nista odzvala na tožbo.

Bozza večkrat sodeluje z glasbeno revijo Rolling Stone, podpisuje pa se tudi pod biografije znanih glasbenikov, kot so Eminem in skupina AC/DC. Courtney Love je portretiral za The New York Times leta 2010.

STA


Najbolj brano