So zmedo povzročile podvojene ovojnice?

Na podelitvi oskarjev je za kratek čas obveljalo, da je nagrado za najboljši film prejela Dežela La La Damiena Chazellea, nato se je izkazalo, da je pravi zmagovalec film Moonlight v režiji Barryja Jenkinsa. Po pisanju Los Angeles Timesa je vzrok zmede lahko v podvojenih ovojnicah z imeni nagrajencev, ki čakajo na podeljevalce na obeh straneh odra.

Na podelitvi oskarjev je za kratek čas obveljalo, da je nagrado 
za najboljši film prejela Dežela La La.
Na podelitvi oskarjev je za kratek čas obveljalo, da je nagrado za najboljši film prejela Dežela La La. 

LOS ANGELES > Valli Herman je lani za Los Angeles Times pokukala v ozadje podeljevanja prestižnih nagrad. Pojasnila je, da organizatorji vselej pripravijo dva seta ovojnic, v katerih so kartice z nagrajenci - deloma zaradi varnosti, deloma zaradi poteka samega šova.

Na vsaki strani odra podeljevalce čaka nekdo, ki jim mora, glede na nagrajevano kategorijo, predati pravo ovojnico z imenom nagrajenca. Tako polovica ovojnic ostane zaprtih in jih po naznanitvi vseh nagrajencev za nekaj časa shranijo na skrivni lokaciji. Po zaključku slavja pa vse neuporabljene ovojnice in kartice z imeni zmagovalcev uničijo.

Warren Beatty je pojasnil, da sta s Faye Dunaway narobe razglasila dobitnika nagrade za najboljši film, ker je v roke prejel napačno ovojnico, na kateri je pisalo “Emma Stone - Dežela La La”. Beatty se je skušal znajti, na koncu pa je njegova sopodeljevalka film, za katerega je Emma Stone pred tem osvojila oskarja za najboljšo žensko vlogo, razglasil za najboljšega.

Emma Stone je nato v zaodrju povedala, da je, medtem ko je Beatty naznanjal letošnjega velikega nagrajenca, kartico, na kateri je bilo zapisano njeno ime, ves čas držala v rokah. Tako se je pojavilo vprašanje, kako je mogoče, da sta v igri dve ovojnici z enako vsebino.

STA


Najbolj brano