Smrt B.B. Kinga bodo preiskovali kot umor

Policija v Las Vegasu je sprožila preiskavo v primeru smrti ameriškega blues kitarista in pevca B.B. Kinga, ki je umrl 14. maja v 90. letu starosti. Kingovi hčerki njegovo menedžerko in osebnega asistenta obtožujeta, da sta legendarnega kitarista in pevca zastrupila. Zaradi obdukcije Kingovih posmrtnih ostankov bo preložen tudi njegov pogreb.

Policija v Las Vegasu je sprožila preiskavo v primeru smrti 
ameriškega blues kitarista in pevca B.B. Kinga, ki je umrl 14. 
maja v 90. letu starosti.
Policija v Las Vegasu je sprožila preiskavo v primeru smrti ameriškega blues kitarista in pevca B.B. Kinga, ki je umrl 14. maja v 90. letu starosti. 

LOS ANGELES > Hčerki pokojnega B.B. Kinga Karen Williams in Patty King trdita, da sta njunega očeta zastrupila njegova poslovna menedžerka Laverne Toney in njegov osebni asistent. King je namreč vse do lanskega leta imel povsem natrpan urnik nastopov v Las Vegasu.

“Verjameva, da je bil najin oče zastrupljen in da so bile neznane substance krive za njegovo prezgodnjo smrt. Zahtevava sodno preiskavo,” sta hčerki zapisali v uradni izjavi.

Toneyjeva je ob zadevi zgolj skomignila z rameni. “Že ves čas obtožujeta vsevprek. Kaj je novega,” je dejala za Eonline. Tudi odvetniku, ki skrbi za Kingovo dediščino, se zdijo obtožbe smešne.

Lokalni pogrebni oglednik je potrdil, da bodo primer obravnavali kot umor in da bodo izvedli obdukcijo Kingovih posmrtnih ostankov, zato bodo preložili tudi njegov uradni pogreb.

Po prvotnih načrtih naj bi v sredo glasbenikove posmrtne ostanke prepeljali v Memfis, kjer naj bi potekala slovesnost v parku Handy na Beale Streetu, v petek pa bi se glasbeniku poklonili v njegovem rojstnem mestu Indianola. Pogreb B.B. Kinga je bil načrtovan za soboto.

Glasbenik s pravim imenom Rilley B. King je s svojimi ekspresivnimi interpretacijami in občutenim igranjem na kitaro odločilno zaznamoval pol stoletja bluesa. Na njegov glasbeni slog so vplivali črnska duhovna glasba, interpreti bluesa, med drugim Blind Lemon Jefferson, ter jazza, denimo kitarist Django Reinhardt.

Kariero je začel kot DJ na radiu in svoje radijsko ime Beale Street Blues Boy skrajšal v B.B. King. Pomembno je prispeval k razvoju r'n'b-ja. Gostoval je po vsem svetu. V svoji dolgi karieri je prejel 15 nagrad grammy.

STA


Najbolj brano