Sloviti ameriški country pevec Dale Watson v nedeljo na Tolminskem

V nedeljo ob 20. uri bo v Domu puntarjev v vasi Kneža na Tolminskem, blizu Mosta na Soči, nastopil uveljavljeni ameriški pevec in kitarist Dale Watson s skupino Lone Stars.

Dale Watson
Dale Watson  

KNEŽA > Leta 1962 v Alabami na jugu ZDA rojeni Watson v pesmih, ki jih piše že od najstniških let, duhovito prepleta country, honky-tonk, rockabilly, boogie woogie, swing in še marsikaj. V debelih dveh desetletjih je nanizal komaj pregledno število albumov in nastopal po vsem svetu.

Na nedeljski koncert, ki ga prireja Turistično društvo Sopota Kneža, prihaja po zaslugi vezi, ki jih je z njim stkala Anica Kanalec Prešeren z bližnjih Kozaršč: “Bila sem na dveh njegovih koncertih, v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas in v Nemčiji, kjer je obljubil, da nas obišče med naslednjo evropsko turnejo. Na obeh nastopih je bilo izjemno vzdušje in kot popolno nepoznavalko country glasbe me je neverjetna energija naravnost očarala. Velik privilegij je, da bo na Kneži nastopila zvezda svetovnega formata.”

Pred Watsonovim nastopom bosta občinstvo ogrevali dve skupini. V Prostem padu se družijo pevec in kitarist Peter Pavletič, basist in pevec Damijan Cvek ter bobnar Andrej Maver, nastopil pa bo tudi Rok Ferengja s svojo rockabilly zasedbo. Vstopnice so v predprodaji pri tolminski agenciji Metulj naprodaj po osem evrov, na dan koncerta bodo dva evra dražje. AG


Najbolj brano