Slovensko-avstrijska punk rock polka bo v Piranu odprla Drugo godbo

Na Dunaju delujoča zasedba Roy de Roy, ki svojo punk rock balkan polko prepeva v slovenščini, bo nocoj odprla letošnji mednarodni festival Druga godba. Družbeno angažirana zasedba bo nastopila na Tartinijevem trgu v Piranu, kamor so organizatorji umestili prvi festivalski dan. V petek in soboto bo Druga godba igrala v Ljubljani.

Na Dunaju delujoča zasedba Roy de Roy, ki svojo punk rock 
balkan polko prepeva v slovenščini, bo nocoj odprla letošnji 
mednarodni festival Druga godba.  Foto: Marko Weiss
Na Dunaju delujoča zasedba Roy de Roy, ki svojo punk rock balkan polko prepeva v slovenščini, bo nocoj odprla letošnji mednarodni festival Druga godba.  Foto: Marko Weiss

PIRAN > S Tartinijevega trga se bo drugogodbena karavana preselila v skladišče soli Monfort, kjer bosta nastopila še ena družbeno-angažirana zasedba, Bella Ciao iz Italije, ter afriški glasbenik King Ayisoba. V Piranu pa bo danes potekala tudi okrogla miza na temo festivalskega turizma.

V prestolnici bosta festival v petek v Kinu Šiška uvedli norveška art-pop umetnica Jenny Hval in malijsko-francoska pevka Inna Modja. Na Metelkovi pa bodo zatem nastopili turška glasbenica Gaye Su Akyol, južnokorejska skupina Black String, francosko-kolumbijska zasedba Pixvae ter Kondi Band z glasbeniki iz Sierre Leoneja in ZDA.

Sobotni drugogodbeni maraton bo popoldne v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma uvedel Drago Ivanuša z novim projektom The Raising of the Voice, sledili bodo harmonikarja Bratko Bibič in Otto Lechner z dunajskim harmonikarskim orkestrom ter južnoafriški klasični kitarist Derek Gripper.

Večerni del sklepnega dne pa bo ponovno rezerviran za Kino Šiška, kjer bo mogoče slišati slovensko trojico Širom, libanonsko pevko Yasmine Hamdan ter duo Rayess Bek in La Mirza, prav tako iz Libanona, ki bosta največje arabske uspešnice povezala z utrinki iz zlate dobe egipčanskega filma.

STA


Najbolj brano