Slovenski fotograf med zmagovalci na Sonyjevem fotografskem tekmovanju

Slovenski fotograf Andrej Tarfila je na enem največjih fotografskih natečajev na svetu Sony World Photography zmagal v podkategoriji Open travel. Tarfila si je prvo mesto prislužil s fotografijo z naslovom Cerkev na poljih Sorškega Polja, ki zajema posnetek pokrajine, kjer se sonce dviguje nad Škofjo Loko ter okoliškim hribovjem.

Tarfila si je prvo mesto prislužil s fotografijo z naslovom 
Cerkev na poljih Sorškega Polja, ki zajema posnetek pokrajine, kjer se sonce dviguje nad Škofjo Loko ter okoliškim 
hribovjem. Foto: Andrej Tarfila
Tarfila si je prvo mesto prislužil s fotografijo z naslovom Cerkev na poljih Sorškega Polja, ki zajema posnetek pokrajine, kjer se sonce dviguje nad Škofjo Loko ter okoliškim hribovjem. Foto: Andrej Tarfila

LJUBLJANA > Tarfila se bo tako potegoval tudi za skupno zmago v kategoriji Open, ki bi mu prinesla naziv Open Photographer of the Year. Skupne zmagovalce vseh krovnih kategorij tekmovanja bodo razglasili sredi aprila v Londonu.

Na tekmovanju se je za nagrade potegovalo približno 230.000 prijavljenih fotografij iz 186 držav, kar je največje število prijav v devetletni zgodovini tekmovanja. Od tega jih je bilo več kot 95.000 prijavljenih v kategorijo Open, eno izmed petih kategorij Sonyjevega tekmovanja.

Skupno število fotografij, ki so jih zbrali na mednarodnem natečaju od svojega začetka, leta 2007, sedaj presega milijon fotografij.

Fotografija bo na ogled tudi v sklopu razstave Sony World Photography Awards v Londonu, ki bo potekala aprila in maja, objavljena pa bo tudi v knjigi Sony World Photography Awards za leto 2016.

Z omenjeno fotografijo je Tarfila zmagal tudi na slovenskem nacionalnem izboru v okviru Sony World Photography Awards v Ljubljani. Drugo oziroma tretje mesto v Sloveniji sta osvojila Anja Matko in Edvard - Badri Storman. Nacionalna nagrada je v letošnjem letu vključevala 876 prijavljenih fotografij, ki so jih ljubiteljski in amaterski fotografi posneli v letu 2015.

STA


Najbolj brano