Slovenska popevka spet v Križankah

Slovenska popevka se bo 13. septembra po šestih letih vrnila na oder Plečnikovih Križank. Na festivalskem odru se bo predstavilo 14 novih popevk, njihovi izvajalci se bodo v živo ob spremljavi Velikega revijskega orkestra RTV Slovenija potegovali za štiri festivalske nagrade.

 Primorka Anika Horvat bo na Slovenski popevki sodelovala s skladbo Noč čudežna Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Primorka Anika Horvat bo na Slovenski popevki sodelovala s skladbo Noč čudežna Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Dirigirali bodo Patrik Greblo, Lojze Krajnčan in Žiga Pirnat.

Na Slovenski popevki 2014 bo strokovna žirija podelile tri nagrade: nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo ter veliko nagrado za najboljšo skladbo festivala. Četrto nagrado bo dobil izvajalec, ki bo najbolj prepričal občinstvo, so sporočili z RTV Slovenija.

Na festivalu bodo tekmovali Katarina Mala s skladbo Mal' naokrog, Ela z Naj ti bo, Uroš Smolej z Bodi moja ljubica nocoj, Petra Polak s skladbo Skozi dan, Anika Horvat s skladbo Noč čudežna, Miha Renčelj s skladbo V mojem starem klobuku, Darja Švajger s skladbo Sončen dan, Alex Volasko s skladbo Tvoj spomin, Irena Vrčkovnik s skladbo Zračiš moj zrak, Ana Karneža s Pomlad vedno pride, Nina Virant s skladbo Slika, Steffy s skladbo Poseben lik, Rudi Bučar s skladbo Ti in Radio Mondo s skladbo Kako življenje te vrti.

Na lanski Slovenski popevki je bila po presoji žirije najboljša pesem Andraža Hribarja Po čem diši ta dan. Občinstvo je prek telefonskega glasovanja izbralo pesem Vrti se v ritmu Eve Černe, ki pa se je letos nagradi odpovedala zaradi očitkov, da je bil refren skladbe Vrti se v ritmu, ki jo je zanjo napisal Rok Golob, že predhodno objavljen.

Na RTV Slovenija so se zato odločili, da nagrade ne bodo podelili, ker ne vedo, kako bi se glasovi razporedili v primeru, če te skladbe na tekmovanju ne bi bilo.

STA


Najbolj brano