Slovenija brez glasbenega upa

Letošnji, že 14. izbor za najboljšo otroško pesem Evrovizije bo že drugič gostila Malta, tokrat v Mediteranskem konferenčnem centru v Valletti. V neposrednem prenosu na drugem programu nacionalne televizije si ga bodo v nedeljo ob 16. uri lahko ogledali tudi slovenski gledalci.

Andrej Hofer bo tokrat komentiral nastope mladih na evrovizijskem odru. Foto: Ziga Culiberg
Andrej Hofer bo tokrat komentiral nastope mladih na evrovizijskem odru. Foto: Ziga Culiberg

LJUBLJANA > Pesem Evrovizije za otroke je mednarodni glasbeni dogodek, ki nastaja pod okriljem Evropske zveze radiotelevizzlatizij. V javnosti morda ni tako odmeven kot njegova različica za starejše, a je zagotovo marsikateremu mlademu talentu pomembna odskočna deska v glasbeni svet.

Tekmovanja se bodo letos udeležili mladi predstavniki iz Albanije, Armenije, Avstralije, Belorusije, Bolgarije, Cipra, Gruzije, Irske, Izraela, Italije, Makedonije, Malte, Nizozemske, Poljske, Rusije, Srbije in Ukrajine.

V šov programu bosta nastopili Destiny, lanskoletna zmagovalka otroške Evrovizije, in Poli Genova, letošnja bolgarska predstavnica na pesmi Evrovizije. Gostitelja letošnjega tekmovanja bosta Valerie Vella, znana malteška televizijska voditeljica, in Ben Camille, priljubljeni malteški igralec in voditelj.

Televizija Slovenija letos na tekmovanju ne sodeluje. Na vprašanje PN zakaj, so nam iz službe za odnose z javnostmi RTV sporočili : “RTV Slovenija letos ne bo sodelovala na Pesmi Evrovizije za otroke na Malti, saj tega projekta ni v finančnem in programskem načrtu za leto 2016. PPN 2016 se je sprejemal še v času, ko ni bilo dovolj informacij glede nadaljnjega poteka festivala, prav tako pa spremenjeni termin festivala ni v skladu s sprejeto programsko shemo na TV Slovenija.”

Lani nas je v Sofiji v Bolgariji zastopala Lina Kuduzović, ki je s skladbo Prva ljubezen osvojila tretje mesto.

Neposredni prenos letošnjega izbora iz Vallette pa bo komentiral Andrej Hofer. KZ


Najbolj brano