Skupina Blur po 12 letih napoveduje album

Britanska skupina Blur napoveduje novi album The Magic Whip, ki naj bi izšel 27. aprila. To bo prvi album po Think Tank iz leta 2003 in prvi po 16 letih, ki bo delo celotne četverice: Damona Albarna, Grahama Coxona, Alexa Jamesa in Davea Rowntreea. Obenem zasedba napoveduje tudi nastop na festivalu British Summer Time v londonskem Hyde Parku.

Damon Albarn
Damon Albarn 

LONDON > Vstopnice za koncert 20. junija bodo naprodaj od petka, 27. februarja. Njihovemu nastopu bodo sledili koncerti pevk Taylor Swift in Kylie Minogue ter skupine The Who, piše britanski spletni časopis The Independent.

Skupina Blur je nastala leta 1988. Tri leta pozneje je izdala prvi album Leisure in v 90. letih minulega stoletja obveljala za eno osrednjih skupin brit pop glasbene scene, na kateri so tekmovali s skupino Oasis.

Člani skupine so se razšli, ko sta Albarn in Coxon, kreativni sili skupine, odšla vsak po svoji poti. Coxon je skupino zapustil leta 2002. Preostala trojica je leta 2003 posnela album Think Tank. Ponovno so se združili za koncert na poletnem festivalu leta 2009 v londonskem Hyde Parku.

Album The Magic Whip naj bi snemali že dolgo. Med drugim naj bi bili precej uspešni poleti 2013, a jih je pri delu zmotil vročinski val, ki jih je pregnal iz Hongkonga. Albarn pa je snemanje zaustavil že leta 2012. Producent William Orbit je v takratnem albumu videl izjemen potencial in dejanja Albarna komentiral: "Sicer je neverjetno nadarjen, a do preostalih članov se včasih obnaša prav bedno."

Skupina, znana po uspešnicah, kot so Song 2, Coffee & TV, Beetlebum, Girls & Boys in Parklife, je doslej posnela sedem albumov.

STA


Najbolj brano