Sirski rokerji na poti v Nemčijo s koncerti na Hrvaškem, morda tudi v Sloveniji

Med stotisoči Sircev, ki zaradi vojne v domovini bežijo v Evropo, je tudi nekaj članov rock skupine iz Damaska Khebez Dawle, ki so svojo pot proti Nemčiji združili z glasbo. Več koncertov so že imeli na Hrvaškem, morda pa bi lahko ta konec tedna nastopili tudi v Ljubljani.

Med stotisoči Sircev, ki zaradi vojne v domovini bežijo v 
Evropo, je tudi nekaj članov rock skupine iz Damaska Khebez 
Dawle, ki so svojo pot proti Nemčiji združili z glasbo.
Med stotisoči Sircev, ki zaradi vojne v domovini bežijo v Evropo, je tudi nekaj članov rock skupine iz Damaska Khebez Dawle, ki so svojo pot proti Nemčiji združili z glasbo. 

ZAGREB, LJUBLJANA > "Vsi smo ljudje (...) Hvala vsem, da ste prišli!" je sredin koncert z naslovom Iz Sirije z ljubeznijo v klubu v Zagrebu, kjer se je zbralo kakih 300 ljudi, odprl glavni pevec skupine Khebez Dawle.

Alternativna rock skupina iz Damaska je leta 2013 - leto dni po tem, ko je bil ubit član njihove skupine - pobegnila iz Sirije v sosednji Libanon. Avgusta letos so se glavni pevec in še dva člana skupine odločili, da bodo poskušali priti do zahodne Evrope in tam nadaljevati kariero.

"V Bejrutu smo spoznali, da moramo iti naprej (...) A ko imaš sirski potni list, je tako kot da ga sploh nimaš, je neuporaben. Bili smo prisiljeni potovati nezakonito," je pred zagrebškim koncertom povedal pevec.

25-letnik se je spomnil negotove poti, ko so med drugim nagneteni v kombiju potovali po turških cestah, pluli z gumenjakom do enega grških otokov ter se v močnem dežju tihotapili skozi grmovje in vinograde na Balkanu.

Po zagrebškem koncertu bo skupina v naslednjih dneh morda nastopila tudi v Ljubljani. Glasbeniki so sicer namenjeni v Berlin, kjer upajo na nadaljevanje kariere, morda pa tudi na ponovno združitev s kolegi, ki so zaenkrat ostali v Bejrutu.

STA


Najbolj brano