Septembra dokumentarec o Keithu Richardsu

Spletni ponudnik filmskih in televizijskih vsebin Netflix bo 18. septembra premierno prikazal dokumentarni film o kitaristu skupine Rolling Stones Keithu Richardsu. Film z naslovom Keith Richards: Under the Influence je režiral Morgan Neville.

Spletni ponudnik filmskih in televizijskih vsebin Netflix bo 18. 
septembra premierno prikazal dokumentarni film o kitaristu 
skupine Rolling Stones Keithu Richardsu. Foto: Andraž Gombač
Spletni ponudnik filmskih in televizijskih vsebin Netflix bo 18. septembra premierno prikazal dokumentarni film o kitaristu skupine Rolling Stones Keithu Richardsu. Foto: Andraž Gombač

LOS ANGELES > Neville je leta 2014 prejel oskarja za dokumentarni film Twenty Feet from Stardom o ameriških spremljevalnih vokalistkah in vokalistih. Režiser, ki je posnel tudi dokumentarce o skupini Pearl Jam, Johnnyju Cashu in Rayju Charlesu, je o svojem novem delu povedal: "Če bi obstajala Mount Rushmore rock'n'rolla, bi bil Keithov obraz zagotovo vklesan vanjo. Že od začetkov je duša rock glasbe."

Kot je še povedal, se je med nastajanjem filma na njegovo olajšanje pokazalo, da je Richards človek, poln humorja, znanja in modrosti.

V filmu so prikazani ključni ljudje in kraji, ki so vplivali na Richardsovo ustvarjanje, od Chicaga, kjer je prvič srečal Buddyja Guyja, Muddyja Watersa in Howlin' Wolfa, prek Nashvilla, kjer je raziskoval country glasbo, do New York, kjer je posnel svoj zadnji samostojni album.

Slednji bo pod naslovom Crosseyed Heart prav tako izšel 18. septembra in bo po 23. letih negov prvi samostojni album.

Richards je kot goste k sodelovanju pritegnil več glasbenih imen, med drugim večkratno grammyjevo nagrajenko Norah Jones in R&B pevca Aarona Nevillea.

Enainsedemdesetletni glasbenik, ki ima z Rolling Stonesi še vedno poln koncertni urnik, je doslej izdal dva studijska albuma: Talk is Cheap leta 1988 in Main Offender leta 1992.

STA


Najbolj brano