Še gradijo in godejo za nas

Jutri bodo v galeriji Tir na Mostovni odprli razstavo slik in instalacij, naslovljeno Še gradimo za vas! Ironično sporočilo je povezalo slike in instalacije Maše Gale ter projekt umetniške skupine AS. V petek pa bo Mostovno zasedel Go Moonlee! Fest 2015, ki vabi s pestrim naborom zasedb, tako domačih kakor iz bližnje soseščine.

Na Mostovno se v petek vračajo Bernays Propaganda.
Na Mostovno se v petek vračajo Bernays Propaganda. 

SOLKAN > Še gradimo za vas! je naslov razstave, za katero je kuratorka Nina Jeza povezala ustvarjalko Mašo Galo (1985, Kranj), avtorico serije slik On the grid/Na rešetki in instalacij On site/Na gradbišču, ter umetniško skupino AS, ki jo sestavljata Ana Legčević (1984) in Sara Hostnik (1987), avtorici projekta Construction safety signs/ Varnostna konstrukcija znaki, parodije obvestil, namenjenih javnosti na gradbiščih in v njihovi bližini. Opozorilne znake z zapuščenih gradbišč, ki so že sami po sebi nesmiselni, je umetniški dvojec prevedel s pomočjo spletnega prevajalnika, prevode pa postavil nazaj na izvirne znake, vzete na nedelujočih gradbiščih. Kakšno nemalokrat nesmiselno in ironično sporočilo prinaša postavitev, bo mogoče jutri preveriti v galeriji.

Že v petek pa se na mostovno vrača Go Moonlee! Fest, ki ga pripravlja neodvisna založba Moonlee Records. Prvič se bo predstavil hrvaški trio Vlasta Popić, ki z drugo ploščo Kvadrat prinaša zanimivo mešanico spevnega indie-popa, hrupnega punka in noisa ter “zanimivo medigro ženskih in moških vokalnih akrobacij”. Na Mostovno se vračajo Makedonci Bernays Propaganda v novi postavi, s prevetrenim, menda še bolj plesnim zvokom in napovedjo nove, četrte plošče. Na Mostovni bodo nastopili še prvaki slovenskega hrupnega rocka Nikki Louder, domači melodični punk rockerji No agenda in kot posebni gostje še za mnoge legendarni ameriški punk rockerji The Freeze, katerih začetki segajo v leto 1978. Za sabo imajo številne avtorske plošče in koncerte, s sabo pa še vedno neuničljivega pevca Clifa Hangerja. MPG


Najbolj brano