S Suado do vrhunca (video)

Tudi letos je Radiu Capris uspelo zapolniti Titov trg do zadnjega tlakovca. Na vrhuncu večera, ko je Plavi Orkestar z odra stresal svoje največje hite, je bilo navdušenje popolno.

Na vrhuncu večera  je Plavi Orkestar z odra stresal svoje 
največje hite in navdušenje je bilo popolno. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na vrhuncu večera je Plavi Orkestar z odra stresal svoje največje hite in navdušenje je bilo popolno. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Sarajevska skupina s pevcem Sašom Lošićem – Lošo na čelu je prižgala glasbeni časovni stroj in občinstvo popeljala nazaj v 80. leta, ko so nastali njeni največji hiti, vmes pa si privoščila še kakšen postanek v poznih 90. letih. Pri Ti si moja sudbina, Kad ti ljubav ime prozove in Fa fa fašista je občinstvo še ogrevalo glasilke, h glasnemu prepevanju ga je bend pripravil s slovensko zimzeleno Dan ljubezni, nato se je navdušenje samo še stopnjevalo. Od Bolje biti pijan nego star do Sava tiho teče, kjer je občinstvo ustreglo Loševi prošnji in na zatemnjenem Titovem trgu s pomočjo telefonov pričaralo morje lučk, in nato naprej z mahanjem rok pri Zelene su bile oči te do poskakujočega vrhunca s Suado.

Pravšnjo dozo žagajočih riffov in zdaj že tudi zimzelenih rock melodij so publiki pred tem priskrbeli fantje iz skupine Šank rock, uporniški duh nekdanjih časov pa so po trgu širili za Caprisov koncert nekoliko neobičajni, a nadvse dobrodošli gostje - Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič.

V prvi polovici večera so se zvrstili še nastopi zasedbe Teenagers, Žige Rustje s spremljevalnim bendom ter Lee Sirk, Steffy in Marine Martensson. ki so po treh samostojnih nastopih združile glasove v vznemirljivo I'm so excited. Povsem nenapovedano so na odru ubrano zapeli tudi člani Klape Capris.

Priložnost za predstavitev na velikem Caprisovem odru so dobile tudi tri mlade skupine, ki si šele utirajo pot k slavi – punk rock zasedba NINA, skupina Infamous Love in akustični trio ReRum.

Tudi letos je del izkupička od prodanih vstopnic Radio Capris namenil dobrodelni gesti. Denar bo prišel še kako prav pediatričnemu oddelku izolske bolnišnice za nakup naprave za spremljanje in diagnosticiranje astme. Simbolični ček sta voditelja Katja Pišot in Luka Rudl na odru izročila predstojnici oddelka za pediatrijo v SBI dr. Ivici Smajla in glavni sestri z oddelka, ki je tudi osebnost Primorske meseca maja, Doroteji Dobrinja.

ILONA DOLENC


Najbolj brano