S 30 let starejšim Desetim bratom nazaj v osemdeseta (foto)

Kdor je sinoči vstopil v izolski kulturni dom, ni prišel le na koncert ponovno združenega Desetega brata, temveč je vstopil tudi v časovni stroj, ki je občinstvo in nastopajoče na odru ponesel 30 let nazaj v preteklost. V obdobje, ko je nad slovenskim novim valom navdušena mladež poslušala uspešnice z albuma Madona, dejmi danes.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Prvo polovico koncerta je s pesmimi iz plošče Madona, dejmi danes Deseti Brat zapolnil v zasedbi, ki je ploščo tudi posnela: Drago Mislej Mef pred mikrofonom, Vlasti Kozlovič za bobni, Gorast Radojevič za klaviaturami, Igor Korenika na bas kitari ter Duilio Peroša in Zoran Mlekuž na kitarah. Nato so se jim drug za drugim pridružili še člani, ki so sooblikovali skupino v njeni ostalih postavah - Bojan Hlastec, Valter Kofol, Jadran Ferjančič in Drago Favento.

30-letnica Desetega brata se je ob 22. uri iz kulturnega doma preselila na oder Hangar bara, kjer so - tudi s priredbami legendarnega novovalovskega benda - nastopili fantje iz skupin Svinjske tačke, Sottomayor in Sensation.

ID


Najbolj brano