Rudi Bučar se bo ponovno potegoval za nastop na Evroviziji

Na slovenskem izboru za pesem Evrovizije - Emi 2015 se bo predstavilo osem izvajalcev: Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori, so sporočili iz RTV Slovenija. Izvajalci so bili izbrani izmed 145 na razpis prijavljenih ali na izbor povabljenih avtorjev in izvajalcev.

Na slovenskem izboru za pesem Evrovizije - Emi 2015 bo nastopil tudi Rudi Bučar Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na slovenskem izboru za pesem Evrovizije - Emi 2015 bo nastopil tudi Rudi Bučar Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Izbor Ema bo potekal v soboto, 28. februarja. Kateri izvajalec si bo pridobil vstopnico za nastop na jubilejni, 60. Evroviziji, bo znano po dveh krogih glasovanja.

V prvem krogu bo tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi, ki se bosta uvrstili v superfinale. V drugem krogu bosta superfinalni pesmi ponovno predstavljeni, o najboljši pa bodo odločali gledalci s telefonskim glasovanjem.

Strokovno komisijo, ki je izbrala letošnje nastopajoče na Emi, so sestavljali pevka Darja Švajger, ki je Slovenijo predstavljala na Evroviziji leta 1995 in 1999, glasbenik Matej Wolf, urednik projekta Ema in Pesem Evrovizije 2015 Aleksander Radić ter glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene.

Letošnji izbor za pesem Evrovizije bo med 19. in 23. majem na Dunaju. Vse tri evrovizijske večere, dva predizbora in veliki finale, bo prenašala TV Slovenija. TV Slovenija bo prav tako sodelovala pri velikem jubilejnem koncertu ob obletnici Pesmi Evrovizije, ki ga pripravlja britanski BBC.

STA


Najbolj brano