Rossellinijeva bo predsedovala žiriji za poseben pogled v Cannesu

Isabella Rossellini bo predsedovala žiriji posebne nagrade, ki jo na filmskem festivalu v Cannesu podeljujejo za filme v sekciji Un certain regard. Sekcija izven tekmovalnega programa je namenjena prepoznavanju dosežkov mladih filmskih ustvarjalcev. Priznani festival A-kategorije bo v Cannesu potekal od 13. do 24. maja.

Isabella Rossellini bo predsedovala žiriji posebne nagrade, ki 
jo na filmskem festivalu v Cannesu podeljujejo za filme v 
sekciji Un certain regard.
Isabella Rossellini bo predsedovala žiriji posebne nagrade, ki jo na filmskem festivalu v Cannesu podeljujejo za filme v sekciji Un certain regard. 

CANNES > Nekdanji manekenki Rossellinijevi je film dobesedno krojil življenje. Je hčer legendarne švedske igralke Ingrid Bergman in italijanskega režiserja Roberta Rossellinija, poročena je bila z Martinom Scorsesejem, prijateljevala pa je tudi z Davidom LynchemP.

Igralka je med drugim nastopila v filmih Modri žamet, Divji v srcu, Izgubljena prtljaga in Ljubimki. Na festivalu v Berlinu se je leta 2008 predstavila z režijskim prvencem, kratkim filmom Green Porno.

V Cannesu se bodo letos med drugim poklonili zvezdnici Casablance Bergmanovi, ki je umrla leta 1982. Med drugim bodo predvajali dokumentarec o njenem življenju. Rossellinijeva bo v sklopu festivala predstavila svoje dramsko besedilo, ki ga je posvetila materi. Z njim se bo umetnica podala na turnejo po svetu.

Filme, ki bodo prikazani v sekciji un certain regard in v tekmovalnem programu festivala, bodo organizatorji razkrili v prihodnjem tednu.

STA


Najbolj brano